Venäjän neljäs K-ruoka-kauppa avattiin Pietarissa

Ruokakesko avasi tänään neljännen ruokakauppansa Pietarin alueella. Ruokakeskon tavoitteena on avata neljän toimivan kaupan lisäksi kolme uutta isoa ruokakauppaa Pietarin alueella vuoden 2014 loppuun mennessä ja jatkaa sen jälkeen laajentumista Pietarin ja myöhemmin myös Moskovan alueella.

Tavoitteena on 500 miljoonan euron liikevaihto ja positiivinen tulos vuoteen 2017 mennessä. Keskolla on myös 14 K-rauta- ja 20 Intersport-kauppaa Venäjällä.

Jo toimivat Pietarin K-ruoka-kaupat on otettu Ruokakeskon Venäjän maajohtaja Kari Heiskasen mukaan erinomaisesti vastaan.

– Asiakkaat ovat arvostaneet konseptia, jossa painotetaan tuoreutta, hyvää laatua ja suomalaisia tuotteita.

Nyt avattu neljäs kauppa sijaitsee yhden Pietarin keskustasta etelään johtavan pääkadun Ulitsa Marshala Govorovan varrella, osoitteessa Urkhov pereulok 7A. Myyntialaltaan kauppa on noin 1 500 m2. Kauppa toimii Keskon omistamassa kiinteistössä. Kaupan yhteydessä on noin 100 autopaikkaa.

– Myös tässä kaupassa painopisteenä ovat laadukkaat hedelmät, vihannekset ja kasvikset, leipä sekä lihan, kalan ja valmiin ruuan palvelutiskit, kertoo Kesko Food Rus:n toimitusjohtaja Oleg Buyalski.

Puutarha-Sanomien numerossa 10/2013 oli Venäjä-teema ja siinä haastateltiin mm. SOK Retail Int. Oy:n kehitysjohtaja Marita Koskista. SOK:lla on 15 Prismaa Pietarissa ja määrä tuplaantuu parissa vuodessa.Lue haastattelu tästä linkistä (lehden hinta 5 €)