Puutarhurien aikuiskoulutus starttaa Lepaalla tammikuussa

Hämeen ammatti-instituutissa Lepaalla alkaa tammikuussa puutarha-alan aikuiskoulutus puutarhatuotannon koulutusohjelmassa. Hakuaika koulutukseen päättyy 15.11.2013.

Puutarhatalouden perustutkintoon johtava koulutus kestää 2–3 vuotta. Opintojen kesto riippuu aiemmista opinnoista ja työssä hankitusta osaamisesta.

Monimuotokoulutus koostuu lähi- ja etäjaksoista, työssäoppimisesta ja ammattiosaamisen näytöistä sekä itsenäisestä opiskelusta. Viikon mittaisia lähiopetusjaksoja on noin kerran kuukaudessa.

Koulutuksen painopisteitä ovat yleisesti käytetyt viljelymenetelmät kasvihuoneessa ja avomaalla. Opinnoissa perehdytään myös siihen, miten viljelytoimenpiteet vaikuttavat kasvuun ja sadon muodostukseen. Koulutuksen aikana tutuksi tulevat myös alan keskeisimpien koneiden ja laitteiden käyttö.

Lähijaksoilla opiskelijalla on mahdollisuus yöpyä maksutta oppilaitoksen asuntolassa. Lähijaksoilla myös ruokailu on opiskelijalle maksutonta. Lukukausimaksua ei peritä.

Hakuohjeet ja lomakkeet ovat nähtävissä osoitteessa www.hami.fi. Lisätietoja antaa Helena Salomaa, p. 03 646 5202 tai etunimi.sukunimi@hamk.fi.