Lindrothin puutarha vuoden 2013 laatutuottajaksi

Turun Maariassa sijaitseva Liisa ja Hannu Lindrothin omistama Lindrothin Puutarha on palkittu vuoden 2013 parhaana kasvihuonevihannesviljelmänä Suomessa. Muhkeista Deli Verde -salaateistaan ja -yrteistään tunnettu puutarha sai palkinnon tiistaina Kauppapuutarhaliitto ry:n vuosikokouksen yhteydessä Tampereella.

Palkitsemisen perusteissa todetaan yrityksen kehittyneen ripeästi yhdeksi alan johtavista salaattien ja yrttien tuottajaksi. Yritys on tavoittanut alueella laajan asiakaskunnan, jota löytyy nyt myös kauempaakin, muiden muassa pääkaupunkiseudulta. Osa puutarhan tuotteista myydään yhä Turun kauppatorilla, josta koko myynti aikoinaan alkoi. Yritys on perustettu vuonna 1996.

Puutarha tuotevalikoima on laaja: pitkälti yli 30 erilaista salaattia, mausteyrttejä ja avomaan vihanneksia. Erityismaineessa tuotteet – etenkin salaatit – ovat poikkeavan suuren kokonsa vuoksi. Valikoimiin haetaan jatkuvasti uutuuksia, ja yritys tunnetaankin tiennäyttäjänä myös muille ammattiviljelijöille.

Lindrothin Puutarhassa on kasvihuoneita noin 10 000 neliömetriä ja tuotanto nojautuu perinteiseen puhtautta ja tuoreutta vaalivaan tuotantotapaan. Kasvualustana käytetään yhä multaa, ja sato korjataan vasta, kun se on valmista. Tuotannossa huomioidaan myös Suomen erityisolosuhteet; talveksi tuotanto pysähtyy suurimmaksi osaksi valon niukkuuden vuoksi.

Yritys siirtyi uusiutuvan kotimaisen energian käyttöön 2012, jolloin puutarhalle valmistui oma lämpökeskus. Kotimaiset Kasvikset ry on auditoinut yrityksen tuotannon 2010.

– Emme ole kovin iso yritys, mutta keskitymme laatuun. Tuotteemme kestävät hinta–laatuvertailun, ne tuotetaan ympäristöystävällisesti ja hoidamme jakelun tehokkaasti vain valikoituihin kauppoihin. Asiakas on kuningas, ja kun hän haluaa laatua kohtuuhintaan niin sitä tuotamme, kertovat Liisa ja Hannu Lindroth.

Kasvihuonevihannesten laatutuottajapalkinnon myöntää vuosittain Kotimaiset Kasvikset ry. Tunnustus on myönnetty vuodesta 1994 lähtien. Vastaavat laatutuotannon tunnustukset myönnetään myös yhdelle avomaavihannesten, ruokaperunan, kukkien sekä marjojen tai hedelmien viljelijälle.

Lue lisää Lindrothin puutarhasta

Puutarha-Sanomat nro 5/2010
Herkkuvihreästä tehtiin brändi
Puutarha-Sanomat 3/2012
Nuori yrittäjä uskoo vahvasti tulevaisuuteen