Viro tulee Green Week 2014:n kumppanimaaksi

Viro tulee olemaan Berliinissä järjestettävän Vihreän Viikon kumppanimaa vuonna 2014. Viro on osallistunut säännöllisesti Green week -messuille vuodesta 1994 alkaen.

Messusopimusta allekirjoittaessaan Viron maatalousministeri Helir-Valdor Seeder totesi, että Green Week on erinomainen tilaisuus tehdä pientä maata tunnetuksi.

– Haluamme esitellä Viron maana, jossa on monipuolisia ja kiehtovia tuotteita ja joka on houkutteleva kohde.

– Lisäksi olemme yksi niin sanotuista E-maista. Sähköisiä E-ratkaisuja sovelletaan intensiivisesti koko väestön käytännön palveluihin.

Seederin mukaan Virolla ja Saksalla on paljon yhteistä: jo Hansa-liiton aikoihin Tallinna hyväksyi Lyypekin lait.

Viron tärkein kauppakumppani on Suomi ja toiseksi tärkein Saksa, jonka osuus Viron tuonnista on 10 %. Viron viennin tärkeimmät maat ovat Ruotsi, Suomi, Venäjä, Latvia, Liettua ja USA. Saksa tulee seitsemännellä sijalla. Maataloustuotteiden ja elintarvikkeiden osuus on yhdeksän prosenttia Viron kokonaistuotannosta.

– Kun on ollut 20 vuotta näillä messuilla, on nyt oikea aika tulla kumppanimaaksi Green Week´lle ”, sanoi Viron Saksan suurlähettiläs tohtori Kaja Tael.

– Puhdas luonto, hyvä karjanhoitoon ja tehokas maatalousala ovat tämän Baltian kansakunnan ominaisuuksia. Viro on tunnettu myös sen joustavuudesta ja innovatiivisuudesta. Viro tulee esittelemään sekä perinteisiä sekä uusia tuotteita, jotka valmistetaan erittäin laadukkaista raaka-aineista.

Viron tärkeimmät omaisuudet ovat sen vesi, raikas ilma, metsät ja niityt.

– Kaikkea sitä mitä tyypillisesti liittyy Itämeren maihin, löytyy Virosta: silakoita, kilohailia ja kampelaa, musta ruisleipää, vehnäolutta, kaaleja ja viljaa, perunaa ja sianlihaa. Maan kymmenestä tuhannesta hirvestä ammutaan vuosittain kaksi tuhatta.