Pikku Puutarha kasvoi isoksi

Robben Pikku Puutarha Oy on saanut valmiiksi 6060 neliön laajennuksen, mikä nostaa kasvihuonealan nelinkertaiseksi. Samalla salaattien, yrttien ja versojen markkinat laajenevat ravintolasektorilta vähittäiskauppoihin: Robben Pikku Puutarhasta tulee lähitoimittaja Itä-Uudellamaalla ja Helsingissä.

Robert Jordaksen viljelyharrastus alkoi vuonna 2001, kun hän osti kotikunnastaan Lapinjärveltä 700 neliön kasvihuoneyrityksen, jossa viljeltiin herneenversoja ympärivuotisesti 200 neliön alalla.

– Yrityksen kehittäminen kuitenkin jäi, sillä opiskelin täysipäiväisesti teatterikorkeakoulussa ja valmistuin vuonna 2005, kertoo Robert.

Puutarhayrittäjyys voitti Robertin ammatinvalinnan ja hän rakennutti vuonna 2007 kotitilalleen 2000 neliön suuruisen ja ympärivuotisesti toimivan kasvihuonelaitoksen. Robben Pikku Puutarhan -nimellä markkinoidut salaatit, yrtit ja versot tulivat pääkaupunkiseudun ravintolamaailmassa kysytyiksi tuotteiksi ja yritys kasvatti tasaisesti liikevaihtoa liki miljoonaan euroon. Yritys on ollut myös kannattava ja se sai vuonna 2011 Lapinjärven kunnan yrityspalkinnon.

Yrityksessä on alusta alkaen ollut mukana Robertin avopuoliso Marit Strömberg, joka on myös osakkaana neljänneksen osuudella. Laajennuksen myötä hän on tullut täyspäiväisesti hoitamaan yrityksen talouspuolta ja palkkoja. Hänellä on oma maatila ja Robertkin osti vuonna 2009 kotitilansa, jossa on 120 hehtaaria peltoa.

Lue koko juttu Puutarha-Sanomien numerosta 3/2013.

Voit tilata Puutarha-Sanomat edulliseen 54 euron kestotilaushintaa

Klikkaamalla tästä

Tai ostaa digitaalisen näköispainoksen (5 €/lehti)

tästä linkistä

Katso video tästä