Uusi Tukkutori-lehti on ilmestynyt

Tukkutori-lehden uusimmassa numerossa (6/2012) on jälleen tukku mielenkiintoisia artikkeleita. Kansikuvassa oleva ravintolayrittäjä Antto Melasniemi luo elämää Teurastamolle, joka on Helsingin kaupungin tukkutorin vanha teurastamo ja lihatukkuhalli. Syyskuun alusta alkaen siellä on toiminut mm. Kellohalli-niminen ravintola ja Teurastamo ollut ”World Design Capital Helsinki 2012” -tapahtumien pitopaikkana.

Toisena ravintolajuttuna on Kokkolan Vanhankaupungin Ravintola, jossa yrittäjänä on nuori Annukka Miettinen.

Kauppatorin kahvioyrittäjänä 40 vuotta toiminut Anja Snellman ei hellitä, vaan hän pyörittää Eromanga leipomoa ja kahvilaa Wanhassa Kauppahallissa.

Ässä-haastattelussa on Sipoon ruokapalvelupäällikkö Birgit Mäkilä, joka tarkastelee Fazerin Blue Service Partnersille ulkoistettua koulu- ja päiväkotiruokailua Etelä-Sipoossa.

Kukkakauppa-aiheena on kalajokinen Merja Nikula, joka voitti kukkasidonnan Suomen mestaruuden keväällä: lue juttu ”Mestarisitoja Merja tuli Mehtäkylästä.”Ravintolapäivä on Helsingin vientituote ja ruokakaupunkien muodostama Délice-verkosto kokousti Helsingissä.

Tukkutorin pääkirjoituksessa otetaan kantaa karenssipäivään.

– Suomessa kustannukset ovat liian korkeat todellisuudessa tehtyjä työtunteja kohden. Väestön ikääntymisestä seuraava huoltosuhteen heikkeneminen edellyttäisi työurien pidentämistä alusta, lopusta ja keskeltä.

– Yksi työsaavutusta kuppaava asia on tarpeettomat sairauspoissaolot. Iltalehden Taloustutkimuksella teettämän kyselyn mukaan 130 000 ihmistä on ilmoittanut huijanneensa parin viime vuoden aikana useasti työnantajaa tekeytymällä sairaaksi. Tämä on ilmeisestikin jäävuoren huippu, sillä kukapa nyt viitsii nimettömästikään myöntää olevansa huijari, epäilee päätoimittaja Jouko Tikkanen.

– Kokoomuksen puoluevaltuusto päätti vastoin puoluehallituksen esitystä, että työntekijöiden ensimmäiseltä sairauspäivältä ei maksettaisi palkkaa ja seuraavilta päiviltä palkka olisi vain 80 prosenttia – oikea lääke, mutta taitamattomasti esitetty. Sille kävi kuten pääministeri Matti Vanhasen Rukan lumilla keksimälle eläkeiän nostamiselle. Ammattiyhdistysliike ja poliitikot laidasta laitaan ampuivat kilvan sen alas.

– Tukkutori-lehden sivulla 13 oleva pikagallup helsinkiläisten kunnallisvaaliehdokkaiden joukossa osoittaa, että poliitikot nuoleskelevat äänestäjiä. Taloustutkimuksen mukaan kansalaisista 70 prosenttia vastustaa karenssipäivää ja vain 25 prosenttia kannattaa.

– Poliitikot laittavat omat aivonsa narikkaan, sulkevat silmänsä tosiasioilta ja mukailevat enemmistön mielipiteitä. Ei Suomessa olla sen viisaampia kuin Espanjassa, Italiassa tai Kreikassa. Tauti on sama, mutta meillä se ei ole vielä levinnyt yhtä pitkälle.– Ei vaurautta rakenneta lusmuilulla. Se on varastamista työnantajalta. Se heikentää työmoraalia ja työt kaatuvat tunnollisten työntekijöiden niskaan, päättää Tikkanen pääkirjoituksen.

Voit lukea Tukkutorin TÄSTÄ LINKISTÄ

tai tilata Tukkutorin TÄSTÄ LINKISTÄ.