Meri-Lappiin 4,5 megawatin tuulivoimaloita

TuuliWatti Oy jatkaa laajaa investointiohjelmaansa. Yhtiö on 10. lokakuuta solminut sopimuksen neljän uuden tuulivoimalan rakentamisesta Simon kuntaan Meri-Lappiin. Uudet tuulivoimalat ovat entisiäkin tehokkaampia ja samalla Suomessa aivan uutta kokoluokkaa. Neljällä uudella 4,5 MW:n voimalalla TuuliWatti pystyy tuottamaan puhdasta tuulisähköä saman verran kuin kuudella Simoon aiemmin tänä vuonna valmistuneella voimalallaan.

TuuliWatti on Suomessa tuulivoima-alan edelläkävijä, joka hakee jatkuvasti kustannustehokkaampia ja ympäristölle parempia ratkaisuja tuulivoiman tuotantoon.

– Aiempaa tehokkaammat laitokset merkitsevät myös sitä, että voimaloita tarvitaan lukumääräisesti vähemmän. Simoon rakennettavien uusien laitosten tornin korkeus on 140 metriä, roottorin halkaisija 128 metriä ja siiven kärki on 204 metrin päässä maasta. Näin tehokkaita voimaloita ei Suomessa entuudestaan ole, kertoo Tuuliwatti Oy:n toimitusjohtaja Jari Suominen.

Uudet voimalat alkavat tuottaa tuulisähköä Simon Leipiössä loppuvuodesta 2013. Ne ovat ensimmäinen osa Tuuliwatin ja espanjalaisen Gamesa Corporación Tecnológican solmimaa mittavaa sopimusta, johon kuuluu kaikkiaan 30 saman mittaluokan voimalaa.

– Valitsimme Gamesan uudeksi toimittajaksemme, koska he ovat pystyneet yhdistämään suuren tehon ja roottorin halkaisijan optimaalisesti korkeisiin torneihin. Näin pystymme tuottamaan puhdasta sähköä tuulesta entistäkin kustannustehokkaammin, jatkaa Jari Suominen.

– TuuliWatin kanssa solmimamme sopimus antaa meille mahdollisuuden olla rakentamassa merkittävää tuulivoimakapasiteettia Suomeen ja vahvistaa asemaamme tärkeillä Pohjois-Euroopan markkinoilla. Viimeisintä huippuluokan teknologiaa edustavat 4,5 MW turbiinimme täyttävät erittäin hyvin pohjoisten vaativien olosuhteiden ja tehokkuuden vaatimukset, sanoo Gamesan myynti- ja projektit -yksikön toimitusjohtaja Javier Perea.

Keväällä avatun Simon tuulipuiston lisäksi TuuliWatti rakentaa paraikaa tuulipuistoja Iihin ja Tervolaan. Kuluvan vuoden rakennushankkeet vastaavat noin 70 %:a koko Suomen uudesta tuulivoimakapasiteetista vuonna 2012. Niiden valmistuttua yhtiö on selkeästi maamme suurin tuulivoiman tuottaja.

Energiayhtiö St1:n ja S-ryhmän S-Voiman omistama TuuliWatti on lyhyessä ajassa noussut Suomen johtavaksi tuulivoimatoimijaksi, joka etenee hankkeissaan viime vuonna julkistetun 400 miljoonan suuruisen investointiohjelmansa mukaisesti.