”Bioenergiasta tuli pelastus”

Kannuksen Kauppapuutarhan nuori yrittäjä Aleksi Hauhtonen kertoo Puutarha-Sanomien tuoreessa numerossa kokemuksista, kun yritys on käyttänyt täyden kalenterivuoden bioenergiaa, palaturvetta.

Lehden artikkelissa on laskelmat, mitä bioenergialaitoksen investointi maksoi ja paljonko on säästetty turvetta polttamalla verrattuna aikaisempaan öljyyn.

– Biovoimala on ollut meidän pelastus, korostaa Aleksi. Hänen mukaansa näillä energianhinnoilla investoinnin takaisinmaksuaika on kolme vuotta.

Haastattelussa on myös Aleksi isä Eino Hauhtonen, joka on vaimonsa Leilan kanssa vielä osakkaana yrityksessä.

Puutarha-Sanomien numerossa 1/2012 on toinenkin artikkeli öljyn vaihdosta bioenergiaan, turvepelletteihin. Espoolainen Nissbackan puutarha tuottaa amppeleita ja muita kesäkukkia sekä jouluksi amarylliksiä. Puutarha otti biolaitoksen käyttöön viime kesänä.

Nissbackan kukkatarhasta haastatellaan Göran Pihlströmiä.

Reija Santala Biofire Oy:stä ja Petri Heikkilä Bio-Expertistä antavat Puutarha-Sanomissa neuvoja niille, jotka harkitsevat bioenergiaan siirtymistä.

Lue lisää bioenergiasta Puutarha-Sanomien digitaalisesta näköispainoksesta

klikkaamalla tästä Puutarha-Sanomien numeroon 1/0212.
Lehden hinta on 5 €, jonka voit maksaa verkkopankissa tai luottokortilla.

Voit myös tilata lehden asiakaspalvelustamme puh. 010 387 0880 (ark. klo 9–15) hintaan 54 euroa, josta alan ammattilainen voi vähentää verotuksessa arvonlisäveron ja laittaa tilaushinnan tulon hankkimisesta aiheutuviin kuluihin.

Katso video tästä