Tukkutori suosittaa lipsumatonta niskalenkkiä

Uuden Tukkutorin (nro 5/2011) pääkirjoituksessa muistutetaan, kuinka toukokuussa 2010 silloinen valtiovarainministeri Jyrki Katainen hehkutti EU:n saaneen markkinoista niskalenkin, kun se päätti Kreikan tukemisesta 110 miljardilla eurolla.

– Tämän vuoden heinäkuussa jouduttiin Kreikalle myöntämään uusi samanmoinen lainapaketti. Hikisessä ähellyksessä ote markkinavoimista on lipsunut ja euroa uhkaa selätys. Suomineidon vakuusvaateet haihtuvat kuin pieru painimatolta.

– Länsimaisten demokratioiden kyky hoitaa talouspolitiikkaa järkevästi on rajallinen, kun mandaatti tulee hakea äänestäjiltä, joiden elämää joudutaan kurjistamaan ja joilta joudutaan vaatimaan kovempaa työntekoa ja pitempiä työuria. Kommunistinen Kiina pystyy hyötymään länsimaitten ahdingosta ja sillä on rahaa ostella länsimaisia yrityksiä ja tietotaitoa. ”Keltainen vaara” ei olekaan sotilaallinen vaan taloudellinen.

– Suomi ei voi tulevaisuuttaan laskea euromaitten elvytyksen ja nykyisen vientiteollisuuden varaan. Energiavaramme tulee hyödyntää täysimääräisesti. On käytettävä maamme mahdollisuudet puhtaan ruoan tuotannossa hyväksi. Tarvitaan koulutusta ja kovemman työn tekemistä niin omilta kansalaisilta kuin maahan muuttajilta. Se on niskalenkki, joka pitää, toteaa päätoimittaja Jouko Tikkanen Tukkutori-lehdessä.

Uusi kauppahalli Kluuviin

Tukkutori-lehdessä on pitkä liuta mielenkiintoisia juttuja ravintoloista, ruoasta ja kukkakauppa-alasta.

• Kansijutuna on lohjalainen Ciderberg Oy, joka tekee omenista viiniä, likööriä ja siideriä sekä marjasiideriä, jonka yrittäjät ovat nimenneet viideriksi, haastattelussa Sanna ja Marko Maula.

• Ravintola Savoyn kattoviljelmät kukoistavat ja keittiömestari Kari Aihisen Garden Menusta tuli suosikki.

• Virolaiset huippukokit etsivät rappioromantiikkaa ja loihtivat Põhjakassa raikkaita virolaisia makuja

Tapio Postin Viherviisikko vihreyttää sisällä ja ulkona

• Aurinkokeittiön kiertää maata: Antto Melasniemi ja Lapin Kulta Solar Kitchen Restaurant

• Eat & Joy Kluuvin kauppahalli avautuu lokakuussa, ässähaastattelussa on Ari Arjola

• Oululainen Puistola on ravintolamaailman kaunotar: Sari-Helena Forsman tarjoaa ketjuravintoloille vaihtoehdon

• Talousosaajasta kukkakauppayrittäjäksi: Päivi Virtasella on nyt kolme Kukkakoti-myymälää

• HL-Vihannes Oy isännöi kiinalaisvaltuuskuntaa Liuzhoun kaupungista. Valtuuskunta etsi Suomesta sijoituskohteita.

Voit tilata Tukkutorin osoitteesta www.tukkutori.eu tai asiakaspalvelusta puh. 010 387 0880 (ark. klo 9–15). Voit myös lukea digitaalisen näköislehden alla olevasta linkistä hintaa 5 €.

Klikkaa ja lue Tukkutori nro 5/2011