Joulutähden kasvinsuojeluun opastusta

Joulutähtien viljelijöille järjestetään kasvinsuojeluaiheinen kurssisyyskuun 1. päivänä Lahdessa, , Lahden Polttimon tiloissa, joulutähtien viljelijöille suunnatun kurssin.

– Vaikka kurssi on pääasiassa suunnattu joulutähtiviljelijöille, sopivat siellä käsiteltävät aiheet myös ruukku- ja ryhmäkasviviljelijöille, kannustaa Heini Koskula Biotus Oy:stä viljelijöitä. Kurssin järjestäjänä on Biotus ja Verdera Oy ja mukana ovat myös Berner Oy ja Evira.

Marja-Leena Lahdenperä Verderasta toteaa, että puhtaus ja hygienia ovat joulutähdellä avainasia tautiongelmien ratkaisemisessa.

Heini Koskula alustaa harsosääskien tarkkailusta ja niiden biologisesta torjunnasta. Jari Poutanen Evirasta kertoo etelänjauhiaisen suoja-alueesta ja sen vaikutus joulutähtiviljelyyn.

Ruokailun jälkeen Marja-Leena Lahdenperä alustaa joulutähden taudeista ja Matias Rönnqvist Berner Oy:stä kertoo joulutähden tuholais- ja tautivalmisteista. Heini Koskula selvittää jauhiaisten elämänkulkua ja niiden torjuntaa joulutähdillä. Viimeisenä alustuksena on tautien biologinen torjunta joulutähdellä, mitä alustaa Lahdenperä.

Kurssin hinta on 70 €, sisältäen kahvit. Ilmoittautuminen: 26.8.2011 mennessä: info@biotus.fi, 040/5703536, kurssi toteutetaan jos osallistujia on vähintään 8 henkilöä

Kuvassa on Tuomo Vehviläisen Erhovaaran puutarhan prinsettia viljely.

Lue artikkeli näköislehdesta Puutarha-Sanomat nro 9/2010 (hinta 5 €/lehti)

Klikkaa tästä