Aaltopahvilaatikoita jo 100 vuotta Suomessa

Aaltopahvia on käytetty Suomessa pakkausmateriaalina jo 100 vuotta, kertoo myyntipäällikkö Ilkka Louhi SCA Packaging Finland Oy:stä.

– Yrityksemme juuret maamme ensimmäisenä aaltopahvilaatikoiden valmistajana ja alkutuotteen matkassa pellolta tai kasvihuoneesta kuluttajan pöytään ovat siis kaukana menneessä vuosisadan takana, toteaa Louhi.

– Pakkaustarpeet muuttuvat jatkuvasti ja olemme mukana kehittämässä niitä voimakkaalla ja innovatiivisella otteella. SCA Packaging pystyy vastaamaan muuttuviin haasteisiin kokemuksen, osaamisen ja tuotekehityksen avulla.

– Kestävän kehityksen periaatteet sekä ympäristöasiat ovat meille erittäin tärkeitä. Teemme niiden eteen töitä sekä Suomessa että koko SCA-konsernissa.

– SCA Packaging toimii kuudella paikkakunnalla Suomessa eli siellä missä asiakkaammekin, joten he saavat aaltopahvipakkaukset suoraan SCA:lta ilman välikäsiä, lupaa Louhi.

Kauden tuotteissa kehitystä

– Olemme panostaneet marjalaatikoiden ulkoasuun nostamalla painatuksen tasoa irtomarjalaatikossa. Lisäksi tuomme markkinoille uutuutena 2–2,5 kg:n kahvallisen irtomarjakopan 4-väripainatuksella. Jatkamme hyvän suosion saavuttaneiden ns. märkälujien aaltopahvilaatujen valmistusta.

Aaltopahvilaatikot valmistetaan edelleen luonnollisista, kestävistä materiaaleista ja ne on helppo kierrättää. Aaltopahvin suorituskyky on ylivoimainen, olipa kyse vihannesten kuljetuspakkauksesta, hyllyvalmiista pakkauksesta tai myymälän mainosmateriaalista.

Pakkaus on tärkeä myös markkinoinnissa ja logistiikkaketjussa

Ilkka Louhi kertoo, että suunnittelukeskuksen Design Centre tarjoaa asiakkaalle kokonaissuunnittelupalvelua, joka mahdollistaa yksilöllisen pakkausratkaisun.

– Pakkauksen idea on suojata tuote, hoitaa tehtävänsä logistiikkaketjussa ja toimia myyntipisteessä tuotteen mainoksena. Kehitämme asiakkaan tarpeeseen soveltuvan laatikon rakenteen ja ulkoasun jakelukanavia ja kauppaa unohtamatta. Varsinaisen pakkaussuunnittelun lisäksi autamme pakkaamisen koneellistamisessa ja automatisoinnissa. Teemme saumatonta yhteistyötä useiden pakkauskonevalmistajien kanssa.

SCA Packaging osallistuu Lepaa 2011 –näyttelyyn osastolle U58.