Nykyaikainen salaattitehdas aloittaa Siilinjärvellä

Uudessa Siilinjärvelle juuri valmistuneessa elintarviketuotantolaitoksessa – Kuopion Salaatti Oy:ssä – viimeistellään koneasennuksia. Muutamien viikkojen sisällä tehdas alkaa tuottaa vähittäiskauppoihin uutta Salaattitori-nimistä ruokaisten salaattien valikoimaa. Se on pian saatavissa uusissa kätevissä 200 gramman kuluttajapakkauksissa entisten ammattikeittiöannoskokojen lisäksi.

– Todella pitkää päivää on tehty, mutta pian alkaa vihdoinkin näyttää paremmalta, toteaa myyntijohtaja Mika Hyttinen, joka toimii myös yrityksen toimitusjohtajana.

Uuden tehtaan rakennustyöt aloitettiin keskikesällä. Valmistus- ja pakkauslinjastoja kasataan parhaillaan niin Suomessa kuin ympäri maailmaa. Mutta huhtikuussa kaiken pitäisi jo olla valmiina. Usko etenkin marinoituihin salaatteihin ja tuotteisiin on kova, toteavat Hyttinen ja keittiömestari Jari Mäkinen.

Uusi tuotantolaitos on suuruudeltaan noin 600 m2 ja sen suunnittelu aloitettiin tasan vuosi sitten. Uudenuutukainen maalämpöteknologia mahdollistaa monipuolisen lämmöntalteenoton ja mm. tuotantotilan ja tuotevaraston jäähdytysenergian tuottamisen ulkoilman lämpötilan mukaan joko kylmillä ilmoilla ulkoilmasta tai lämpimimmillä säillä maan uumenista.

Kuopion Salaatti Oy työllistää tällä hetkellä kuusi henkilöä, joista osa työskentelee omalla toiminimellään.

– Työntekijämäärä tulee todennäköisesti kasvamaan uuden tuotantolinjan myötä, Mika Hyttinen arvelee. Kuopion Salaatti Oy:n myymälämme sijaitsee Kuopiossa, Vuorelan rampin läheisyydessä, Tammirannantie 1:ssä.

– Myymälästämme saat mukaan tuoreita salaatteja ja muita herkkuja. Meiltä saat myös maittavan lounaan mukaasi, toteaa Mika Hyttinen.

Uutislähde Futurian Patakukko/Jukka-Pekka Korpi-Vartiainen