Puutarha-Sanomien nettipalvelun suosio tuplaantui vuonna 2010

Puutarha-Sanomilla on ollut nettisivustot vuodesta 2001 lähtien. Vuonna 2010 sivuilla kävi 91 436 lukijaa. Kasvua edellisestä vuodesta oli peräti 89 prosenttia. Marraskuussa 2010 vierailijoita oli jo 9261 lukijaa, jotka koostuivat yli 6000 eri tietokoneelta. Puutarha-Sanomien nettilehteen oli vuonna 2010 yksittäisiä hakuja peräti 2,2 miljoonaa.

Ensimmäisenä juttuna 12.4.2001 julkaistiin ”Uusia salaattilajeja Kuusankoskelta”, missä Jukka Lehtonen esitteli kiinalaisten vihannesten kokeilua. Juttu löytyy tästä palvelusta klikkaamalla UUTISET-osioon ja vierittämällä sen alalaitaan ”Valitse vuosi” -alaspudotusvalikkoon ja valitsemalla sieltä vuoden 2001 uutiset. Juttu löytyy myös oikeassa palkissa olevalla hakutoiminnolla laittamalla hakuun Lehtosen puutarha.

Lehtosen puutarhasta on julkaistu kaksi artikkelia myös painetussa lehdessä, joista vuoden 2009 numerossa 9 julkaistu ”Lehtosen Puutarha Oy:ssä polvi vaihtuu ja blokki rakentuu” -juttu löytyy digitaalisena näköispainoksena ARKISTO-sivun linkistä. Samoin juttu löytyy oikean palkin hakutoiminnolla.

Puutarha-Sanomat -nettipalvelussa on kaikkiaan yli 2000 uutista ja artikkelia.
– Nettipalvelun jutut eivät ole samoja kuin painetussa lehdessä. Painetussa lehdessä jutut ovat ainutlaatuisia, joita ei muissa tiedotusvälineissä ole, kertoo päätoimittaja Jouko Tikkanen.

Puutarha-Sanomien nettipalveluun on runsaan vuoden ajan lisätty videoklippejä. Niillä on ollut jo yli 15 000 katsojaa. Suosituin video on ”Perunanosto Klåvuksen tilalla”, joka lisättiin palveluun ensimmäisenä ja sillä on ollut tähän mennessä 1621 katsojaa. Yli tuhannen katsojan on päässyt myös Massano-jyrsimestä Lepaalla kuvattu video sekä Esko Holman kurkunviljelystä kertova video.

Katso videoita valitsemalla VIDEOT. Tietokoneellasi tulee olla videoiden katseluun soveltuva ohjelma ja kohtuullinen yhteysnopeus.