Lepaa 10: Myymäläpöytien kastelu helpoksi

Puutarha-Sanomat -lehden numerossa 7 on esitelty useita Lepaa 10 näyttelyssä olleita uutuuksia ja ideoita. Jorma Varpula Hortisteel Oy:stä esitteli yhteistyössä Kauppapuutarha Jalkanen Oy:n kanssa, kuinka ruukkukukkien myynti tulisi järjestää näyttävien ja helppohoitoisten myymäläpöytien avulla.

Myymäläpöydän kehittämisen tarve lähti Varpulan mukaan siitä, kun ammattipuutarhoilla kukat kasvatetaan säädellyistä olosuhteissa hyvälaatuisiksi ja myymälöissä ne pilataan muutamassa päivässä.

– Kerrosmyymäläpöytään voidaan asentaa kaksi tasoa ja amppelit vielä roikkumaan ylös. Pöytä on varustettu pyörillä ja lisävarusteena on markiisikangas, kertoo Varpula.

Perusmallin pituus on 2,9 metriä ja leveys 1,4 metriä ja se maksaa 500–600 euroa. Kakkostaso, amppelitangot ja markiisi nostavat hinnan 1300 euroon verottomana.

– Kokemus on osoittanut, että tällainen näyttävä myyntipöytä lisää merkittävästi kukkien myyntiä.

Pöytään on saatavissa muutamilla kympeillä kastelu automaattiseksi. Vaakatasossa olevalle pöydälle voidaan laskea vettä haluttu määrä.

– Vesi voidaan jättää haluttuun tasoon tai annetaan ylimääräisen veden valua kokonaan pois. Liiat sateetkin voidaan valuttaa pöydältä pois. Pöytävesien kierrätys ja kastelulannoitus on myös järjestettävissä, lisää Varpula.

Lue lisää Lepaa 10 -näyttelystä Puutarha-Sanomien digitaalisesta näköispainoksesta, johon linkki alla.

PUUTARHA-SANOMAT nro 7/2010

Lehden hinta on 5 €, ja sen voit maksaa verkkopankilla tai luottokortilla

Katso video tästä