Rapilan perhe oli kiristyksen kohteena

Timo Rapila perheineen joutui runsas kaksi vuotta sitten virolaiskiristäjien kohteeksi, kertovat Satakunnan Kansa ja Iltalehti tänään. Taitavana yrittäjänä Timo Rapila on luonut tyhjästä miljoonaomaisuudet salaatti- ja kurkkubisneksellä. Perhe omistaa mm. Honkatarhat Honkajoella, Kyröntarhat Kyrössä ja puoliksi Kurkkukolmion Honkajoella ja Grüne Feen Tartossa sekä Mykoran Kiukaisissa.

Timo Rapila kertoo, että englanninkielinen kiristyskirje oli asetettu hänen autoonsa pyyhkijän alle. Siinä oli perheestä otettuja kuvia kuukauden ajalta ja kahden miljoonan euron vaatimus.

– Jos en tottele he tappavat perheeni ja minut, kertoo Rapila Satakunnan Kansassa.

Rapila otti yhteyttä poliisiin, vaikka sen kiristäjät olivat kieltäneet. Siviilipukuiset poliisit piilottelivät perhettä neljä viikkoa ja kaksivuotias tyttärentytärkin puettiin luotiliiveihin. Rapila palkkasi myös omia turvamiehiä.

Kiristäjät ottivat yhteyttä myös puhelimitse. Rapila toimitti kolmesti poliisin neuvojen mukaan rahaeriä kiristäjän määräämään paikkaan metsään. Poliisi seurasi kiristäjää Helsinkiin ja sieltä laivalla Tallinnaan. Viron puolella rahan noutaja, 23-vuotias mies, otettiin kiinni ja Keskusrikospoliisi pidätti toisen kiristäjän pääkaupunkiseudulta.

Päätoimittaja Jouko Tikkanen kertoo Puutarha-Sanomien olleen tietoinen tapauksesta tuoreeltaan, mutta Timo Rapilan toivomuksen mukaisesti ei sitä uutisoinut.

Lue lisää Timo Rapilan yritystoiminnasta Puutarha-Sanomien digitaalisista näköislehdistä:

Puutarha-Sanomat 3/2009 Vuoden laatutuottajat kukitettiin

Puutarha-Sanomat 5/2008: Vihreää teknologiaa viedään/ Grön teknologi förs vidare

Puutarha-Sanomat 2/2004: Viron merkittävin kasvihuoneyritys on suomalainen