Kantaperunan johto vaihtui

Kantaperunan toimitusjohtajana seitsemän vuoden ajan ollut Jussi Karjula siirtyy LapTi Invest Oy:n toimitusjohtajaksi ja osakkaaksi. Uutena Kantaperunan toimitusjohtajana aloittaa kesäkuun alussa Antti Hintikka. Kantaperunan myyntijohtaja on aloittanut Mika Kauppinen.

Kantaperunan toimitusjohtajuudesta luopuva Jussi Karjula kertoo jättävänsä yhtiön hyvillä mielin.

– Meillä on ollut mahtava tarina ja kehitystyö. Suomalainen siemenperuna on maailmalla arvostettu ja maailman johtava lajikejalostaja HZPC Holland on osakkaana sekä Venäjällä että Ruotsissa toimivissa yhtiöissämme.

Karjula aloittaa LapTi Invest Oyn:n toimitusjohtajana ja osakkaana.

– Yritys tarjoaa ratkaisuja päiväkoti-, hoivakoti- ja vanhusten palveluja tarjoavien yritysten toimitilatarpeisiin. Yritys investoi tiloihin ja vuokraa ne asiakkaille, kertoo Karjula odottaen alalta ripeää kasvua.

Antti Hintikka on toiminut 17 vuoden ajan teollisuudessa mm. Kone Oy:n maatalousdivisioonassa suunnittelijana, Nokiassa erilaisissa kansainvälisen logistiikan, tuotannon ja uusien tuotteiden kehityksen esimiestehtävissä sekä amerikkalaisen sopimusvalmistajan SCI:n Suomen toimitusjohtajana.

Viimeisen kahdeksan vuoden ajan Hintikka on toiminut yrittäjänä sekä markkinointiviestintäalalla että strategian määrittelyn ja toimeenpanon ratkaisun kehittäneen Targetor Oy:n perustajana ja omistajana. Hintikka siirtyy Kantaperunan toimitusjohtajaksi Talent Partners Oy:ltä, jonka strategiatiimissä hän toimi viimeksi johtavana konsulttina.

Toukokuun alussa Kantaperunan myyntijohtajana aloitti KTM Mika Kauppinen (33 v.). Mikan työhistoriaan kuuluu vastuullisia tehtäviä mm. metalliteollisuuden ja teknisen tukkukaupan yrityksissä. Lisäksi Mika on suorittanut Keskon kauppiasvalmennuksen.

Vuoden vaihteessa oli Kauppisen edeltäjä, Kantaperunan vientijohtajan nimikkeellä ollut Aki Aunola siirtynyt tytäryhtiö Perunakauppa Luonnosta Oy:n toimitusjohtajaksi. Sen entinen toimitusjohtaja Antti Karjula puolestaan siirtyi Profood Oy:n myynti- ja markkinointipäälliköksi sijoituspaikkanaan Helsinki.