MMM:ltä avustuksia vanhoille hakijoille

Maa- ja metsätalousministeriö jakaa n. 2,3 miljoonaa euroa vuodelle 2010 käytettäväksi maataloustuotteiden markkinoinnin ja tuotannon kehittämiseen. Hakemuksia tuli 31 ja niiden haettu yhteissumma oli 5,561 miljoonaa euroa. Lisäpäätöksiä on tulossa tammikuussa, sillä vuoden 2010 valtion tulo- ja menoarvioon on esitetty 3,456 miljoonan euron määrärahaa avustuksiin.

Avustuksensaajia ovat Ruokatieto Yhdistys ry, Kotimaiset Kasvikset ry, Maito ja Terveys ry, Kauppapuutarhaliitto ry, Hedelmän- ja Marjanviljelijäin liitto ry, Pro Peruna ry, Leipätiedotus, Suomen kaurayhdistys ry, Elintarviketeollisuusliitto ry/Öljypellavayhdistys, Arktiset Aromit, Paliskuntain yhdistys, Elintarviketeollisuusliitto ry/Lihatiedotus, Satafood Kehittämisyhdistys ry, Suomen Mehiläishoitajain Liitto SML ry, Savon koulutuskuntayhtymä (EkoCentria) ja Taimistoviljelijät-Plantskoleodlarna ry. Tarkemmat avustusmäärät julkaistaan viimeistään tammikuussa 2010 ministeriön verkkosivuilla.

Ylitarkastaja Anna-Leena Miettisen mukaan tammikuun alussa hanketoimintansa aloittavat tuensaajat saavat päätöksensä joulukuussa.

– Osalla hakijoista hankekustannuksia alkaa tosiasiallisesti syntyä vasta myöhemmin. Näiden osalta päätökset lähetetään viimeistään tammikuussa 2010.

– Luomutuotantoa koskevista menekinedistämishakemuksista ei tässä vaiheessa tehdä päätöksiä, vaan luomuhankkeita koskeva uusi hakukierros järjestetään vuoden 2010 ensimmäisellä vuosineljänneksellä. Haussa ja päätöksenteossa otetaan huomioon maaliskuussa 2010 valmistuvan Luomutieto-hankkeen tulokset, toteaa Miettinen.