Puutarha löysi markkinaraon

Ahlbergin puutarha on erikoistunut ravintoloiden erikoistarpeiden täyttämiseen. Puutarha tuottaa yrttejä, versoja ja syötäviä kukkia. Haastetta lisää se, että puutarha on luomutuotannossa. Ahlbergin puutarha esitellään Puutarha-Sanomat -lehdessä, joka ilmestyy 28.8.2009.

Ahlbergin puutarhan yrittäjäpariskunta Minna Tengvall ja Kaijus Ahlberg valmistuivat suunnitteluhortonomeiksi vuonna 1991 pahimpaan lamaan.

– Työtilaisuuksia ei kotimaassa ollut tarjolla ja faija oli juuri jäämässä eläkkeelle, joten päätimme katsoa tätä puutarhaviljelyä, kertoo Kaijus Ahlberg ratkaisustaan jatkaa isänsä Bror-Allan Ahlbergin puutarhayritystä Lounais-Sipoossa. Puutarha oli hankkinut vuosikymmenten aikana mainetta laadukkaiden persiljoiden, tillien ja salaattien tuottajana.

Ahlbergin puutarhatila siirtyi omistajiensa mielenkiinnon johdosta luomuun vuonna 1998.

– Toki tuotteemme ovat kalliimpia kuin ulkomaiset, mutta eron kompensoimme hyvällä laadulla ja hyvillä toimituksilla. Viemme tukkuihin tuotteita viisi kertaa viikossa, jolloin asiakkaan hävikki on pieni. Yleensä tilaukset tulevat kello 13 mennessä, ja sato kerätään iltapäivällä ja toimitetaan jo illaksi tukkuihin, jolloin ne ovat ravintolan keittiössä aamulla.

Ahlbergin puutarha tuottaa ravintoloille myös syötäviä kukkia.

Lue haastattelu Puutarha-Sanomista. Voit tehdä kestotilauksen oikealla olevasta palkista, jos haluat myös numeron 7/2009 soita asiakaspalveluumme puh. 010 387 0880

Katso video tästä