Etera helpottaa työnantajailmoituksia

Etera tarjoaa asiakkailleen uuden ja aikaa säästävän palkkatietojenilmoitustavan Eteran Nopsan. Uutuus otetaan käyttöön heinäkuun alusta. Seyhdistää vuosi- ja kuukausi-ilmoitustapojen parhaat puolet.
– Palvelun etuna on se, että eläkevakuutusmaksut ovat aina ajan tasalla, kertoo Eteran tuotepäällikkö Eija Savolainen.

Nopsa on Eteran kehittämä, uudenaikainen eläkemaksujen ilmoitustapa, jonkatavoitteena on helpottaa Eteran asiakkaiden työeläkevakuutusten hoitoa.– Nopsalla TyEL-ennakkomaksut ovat aina ajan tasalla ja niissä huomioidaanasiakashyvitys ja perustekorko. Näin asiakkaamme välttyvät vuosilaskennanjälkeisiltä yllätyksiltä, Savolainen kertoo. Nopsa löytyy Eteran uusitustaverkkopalvelusta etera.fi:stä.

Palvelu eroaa kuukausi-ilmoitustavasta siinä, että asiakkaan tarvitsee ilmoittaatyöntekijä- ja palkkatiedot vain kerran vuodessa vuosi-ilmoituksella.
– Asiakkaamme pääsevät eroon vaivalloisesta työntekijätietojen ilmoittamisesta,sillä kuukausittain ilmoitetaan vain toteutunut kokonaispalkkasumma, Savolainentarkentaa.

Eteran Nopsa-palvelu on toteutettu yhteistyössä palveluyritys Trainers¤ HouseOyj:n kanssa. Trainers¤ House vastaa Eteran asiakaspalvelun digitaalisen visionkehittämisestä ja uudistettujen julkisen verkkopalveluiden ylläpidosta.

Nopsa käyttöön vaiheittain

Savolaisen mukaan Eteran Nopsa sopii hyvin asiakkaille, joiden henkilöstömääräja palkkasumma vaihtelevat kuukausittain.
– Uudet asiakkaamme ja nykyisetvuosi-ilmoituksen valinneet asiakkaamme saavat Nopsan käyttöönsä heinäkuunalusta. Nykyiset kuukausi-ilmoituksen valinneet asiakkaamme voivat ryhtyä Nopsankäyttäjiksi vuoden 2010 alusta.

Nopsan rinnalla asiakkaat voivat halutessaan valita edelleen kuukausi- javuosi-ilmoitustavat. Ilmoitustapa on aina voimassa vuoden kerrallaan.
– Sitä eivoi vaihtaa kesken vuotta. Vaihdon voi tehdä kätevästi Eteran verkkopalvelussatai ilmoittamalla siitä asiakaspalveluun marraskuun loppuun mennessä. MyösNopsaan siirtymisestä on siis erikseen ilmoitettava ja sovittava, EijaSavolainen opastaa.