Puutarhatuotteiden varastointituet ovat haussa

Puutarhatuotteiden varastointituen haku vuodelle 2008 on käynnistynyt. Puutarhatuotteiden varastointituki määräytyy tukeen oikeuttavien puutarhatuotteiden varastomäärän ja varastotyypin perusteella.

Varastointituki lasketaan loka-, marras- ja joulukuussa käytössä olevan puutarhatuotteiden varastotilavuuden keskiarvosta.

Varastointitukea saavat kiinankaali, kyssäkaali, lanttu, mukulaselleri, nauris, omena, palsternakka, porkkana, punajuuri, punakaali, purjo, ruusukaali, savoijinkaali, sipuli ja valkokaali.

Uutta vuonna 2008

Tuoretuotantoa ja teollisuuden sopimustuotantoa ei tarvitse enää erotella, sillä tukitaso on näillä sama. Myös kuuluminen kasvinsuojelu- tai kasvisten laadunvalvontarekisteriin on poistunut tukiehdoista. Persilja ei ole enää tukikelpoinen tuote; valkosipuli on tukikelpoinen.

Varastotyyppien mukainen tuen määrä enintään:

– Koneellisesti jäähdytetty varasto 14,2 euroa/m3

– Muu varasto 8,8 euroa/m3

Varastointitukea maksetaan kaikilla tukialueilla. Jos peltoja on kahden eri tukivyöhykkeen (A/B tai C) alueella, täytetään kaksi hakemuslomaketta, eri tukityypeistä johtuen.

Hakemuslomake postitetaan viikolla 37 vuonna 2007 kyseistä tukea hakeneille. Lomake (lomakenumero 228) on saatavissa myös internetistä, http://lomake.mmm.fi.

Hakemuslomake on palautettava täytettynä tilan sijaintipaikkakunnan TE-keskuksen maaseutuosastolle tai Ahvenanmaalla lääninhallitukseen viimeistään 24.10.2008. Myöhässä palautettu tukihakemus alentaa tukea.

Puutarhatuotteiden varastointituen maksatus tapahtuu arviolta maalis-huhtikuussa 2009.