Snellman tulee HoReCa-alalle

Snellman ostaa 77 prosenttia Oy Wikholm Food Trade Ltd:n osakekannasta. Kaupan myötä Snellman käynnistää lihanjalostuksen ja valmisruokatuotannon rinnalle horeca-liiketoiminnan. Wikholm Foodin omistaja Ilkka Wikholm jää vähemmistöosakkaana kehittämään uutta liiketoimintaa Snellman-konsernissa. Yhtiöt ovat allekirjoittaneet sopimuksen, jonka mukaisesti toiminta käynnistyy 1. syyskuuta alkaen.

Yrityskaupan lisäksi Snellman on perustanut uuden tytäryhtiön Snellman Trading Oy:n, jonka toimitusjohtajaksi on nimitetty 1. syyskuuta alkaen Wikholm Foodin toimitusjohtaja Heikki Huotari. Wikholm Foodin toiminta yhdistetään kokonaisuudessaan Snellman Tradingin kanssa siinä vaiheessa kun Snellman lunastaa kauppaehtojen mukaisesti loput Wikholm Foodin osakkeista. Koko Wikholm Foodin henkilökunta jatkaa vanhoina työntekijöinä.

– Wikholm Food on kasvanut nopeasti horeca-sektorilla korkealaatuisilla tuotteillaan ja laajalla osaamisellaan ulkomaankaupassa ja jakelutien hallinnassa. Snellman jatkaa vähittäiskaupan puolelta tunnettua strategiaansa premium-tason tuotteiden toimittajana myös horeca-sektorilla. Tässä strategiassa Wikholm Foodin tuotteet yhdessä Snellmanin lihajalosteiden ja valmiiden ruokien kanssa tulevat muodostamaan erinomaisen tuotetarjonnan suurkeittiöille, Snellmanin toimitusjohtaja Martti Vähäkangas kommentoi.

Vuonna 1993 perustettu Oy Wikholm Food Trade Ltd toimii Ulvilassa ja Helsingissä. Yhtiö omistaa tuotantolaitoksen Ulvilassa. Yhtiön liikevaihto on noin kahdeksan miljoonaa euroa ja se työllistää 35 henkeä. Wikholm Food on tunnettu Panini-konseptista, bake off -tuotteista ja pakasteiden maahantuonnista.

– Wikholm Foodin näkökulmasta kauppa merkitsee yhtiön liittämistä toiseen korkean laatukäsitteen ja brändin omaavaan yhtiöön. Yhdistämällä valikoimat Snellmanin kanssa voimme monipuolistaa tarjontaamme ja saavuttaa uusia kohderyhmiä, sanoo Wikholm Foodin perustaja Ilkka Wikholm.

Snellman yhtiöittää lihanjalostuksen

Snellman keskittää lihanjalostuksen perustamaansa uuteen yhtiöön, jonka nimeksi tulee Snellmanin Lihanjalostus Oy. Muutoksella Snellman-konserni vahvistaa erikoistumistaan lihanjalostukseen.

Snellmanin Lihanjalostus Oy:n toimitusjohtajaksi on nimitetty 1. syyskuuta alkaen Henrik Snellman. Lihanjalostuksessa työskentelevät henkilöt jatkavat uuden yhtiön palveluksessa vanhoina työntekijöinä

Lihanjalostuksen toimintaa vuodesta 1951 saakka harjoittanut Oy Snellman Ab jää Snellman-konsernin emoyhtiöksi ja omistaa sataprosenttisesti perustettavan yhtiön osakekannan. Myös valmisruoka ja trading ovat omina osakeyhtiöinä emoyhtiön alaisuudessa.