Puutarha-Sanomat -lehden numeron 2/2008 kannessa komeilee keittiömestari Arto Rastas. Hän on nuoresta iästä huolimatta ehtinyt saavuttaa monia tavoitteita ja mestaruuksia. Oma ravintola avattiin tammikuussa. Maaliskuussa hän osallistuu Gastro-messuilla Bocuse d’Orin karsintakilpailuun ja samanaikaisesti pyörähtää käyntiin TV2:ssa uusi Kotikokit-ohjelmasarja, jossa Arto opastaa ”taviksia” ruoanlaittoon.
Keittiömestari Arto Rastaan yksi unelma täyttyi tammikuussa, kun hän avasi oman Hella & Huone-nimisen ravintolan Tampereella. Ravintola oli ollut aiemmilla omistajilla, Sanna Mallilalla ja Montgomery Dahlilla samannimisenä kahdeksan vuoden ajan. Uuden omistajan ravintolan taustayhtiönä on Tamfood Circle Oy, jossa Arton lisäksi osakkaina on kaksi muuta ravintola-alan ulkopuolista henkilöä.
– On hieno fiilis, kun unelma on täyttynyt. Omassa ravintolassa haluaa seistä viimeiseen saakka omien tuotteiden takana, vakuuttaa Arto silmät loistaen innostuksesta.
– Keittiössä on ranskalainen ideologia, mutta olemme tuoneet skandinaavisia tuulahduksia annoksiin. Kaikilla kokeilla on pakottava tarve luoda uutta. Kokit ovat jonkin sortin taiteilijoita, toisilla se hurahtaa yli, minulla se on siinä rajoilla, nauraa Arto itselleen.
Arto Rastaan mukaan ruuan laitto ei tunnu työnteolta. – Saamme toteuttaa oman ajatuksen ja nähdä kädenjäljen lautasella. Tämä on vapaata hommaa, tämä on poikien hassuttelua.
Arto Rastas on muutaman kuukauden kuluttua koko Suomen kansan tuntema kokki. TV2 aloittaa maaliskuun 17. päivä Kotikokit-ohjelmasarjan. Ohjelmassa on 16 jaksoa ja kokkina on keittiömestari Arto Rastas. Arton mukana studioon pääsee ruokakunta, kaveriporukka, perhe tai muu kokkailusta kiinnostunut porukka.
Lue lisää Arto Rastaan ajatuksista Puutarha-Sanomat -lehdestä.
Puutarha-Sanomat nro 2:n sisältö
Lehdessä on mm. seuraavat artikkelit.
MTK:n ruokakulttuuriasiamies Jaakko Nuutila vaatii, että ruuan tulee maistua
Ravintola-alan kova verotus vie harmaatalouteen, sanoo kreikkalaissyntyinen ravintoloitsija Georgios Madalios.
Aarno Kasvin tarhasta löytyy eväitä ammattilaisillekin
Ville Holopaisen krassit ja versot ja syötävät kukat
Wääksyn kartanon salaattituotanto, Jukka-Pekka Leskisen haastattelu.
Piispan hedelmätarha kukoistaa Mikkelin pohjoispuolella
Kasvisgallerian tuotteita saa nyt tukuista ympäri maan.
Paavo Kuisma: Suomalaiset eivät ole perunansyöjäkansaa
Kirsikkatomaatti on vaativa kasvatettava, toteavat Mika Muntola ja Marko Niemi Ilttulan puutarhasta
Lakstedtin kukkaviljelmä luottaa laatuun
Investointitukien jääkausi alkaa sulaa, kertoo Esko Leinonen Maaseutuvirastosta
Kanta-Hämeen tuoretuote palvelee ripeästi, Jari Harlinin haastattelu.
Patu palvelee, lupaa toimitusjohtaja Erkki Särkelä kertoessaan Palvelutukkurien organisaatiosta
Pro Peruna -liitteessä kerrotaan uuden yhdistyksen perustamisesta.
Voit lukea artikkelit tilaamalla lehden oikeassa palkissa olevan linkin kautta.