Sipoon puutarhatuotanto tulee säilymään

Sibbo Trädgårdsodlare rf:n puheenjohtaja 17 vuotta toiminut Marianne Blomgren katsoo, että puutarhatuotanto Sipoossa tulee säilymään nykyisellä tasolla, vaikka viljelijöiden lukumäärä tuleekin pienenemään. Marianne luopui helmikuun 6. päivänä pidetyssä puutarhaviljelijöiden yhdistyksen kokouksessa puheenjohtajuudesta. Uudeksi puheenjohtajaksi valittiin Olle Söderblom.

Sibbo Trädgårdsodlare –yhdistys on perustettu vuonna 1969, joten ensi vuonna yhdistys täyttää 40 vuotta. Marianne Blomgren kertoo yhdistyksen jäsenmäärän olevan nyt 73.

– Meillä oli jäseniä aikoinaan toista sataa, mutta monet ovat lopettaneet. Tuotantomäärä on kuitenkin säilynyt, sillä viljelmien koko on kasvanut.

– Uskon, että jatkossakin kehitys on samanlainen. Viljelijöiden lukumäärä vähenee, mutta pinta-alat kasvavat. Tuotanto tulee säilymään Sipoossa.

Marinne kertoo yhdistyksellä olevan noin viisi perinteistä tapahtumaa vuosittain. – Viime vuonna meillä oli poikkeuksellisen paljon toimintaa. Kävimme näyttelyssä Hollannissa ja puutarhamatkalla Egyptissä.

– Sipoolaiset viljelijät saavat neuvontapalvelut Turusta saakka. Konsulentti Sven Engblom Suomen Talousseurasta on käynyt neuvomassa. Nyt hän jää eläkkeelle, mutta hänelle on valittu jo seuraaja.

– Myös Scheteligin ja Kekkilän konsulentit käyvät puutarhoilla, kertoo Marianne.

Marianne Blomgren viljelee perheineen kirsikkatomaattia 3700 neliön alalla.

– Meillä on jo seitsemäs vuosi ympärivuotisessa viljelyssä.

Sibbo Trädgårdsodlare rf valitsi uudeksi puheenjohtajaksi Olle Söderblomin. Hän on puutarhaviljelijä jo kolmannessa polvessa, kun Sipoon Nikkilässä oleva Söderblomin puutarha on perustettu jo vuonna 1951. Puutarhan on erikoistunut ruukku-, ryhmäkasvien ja yrttien sekä hyötykasvien viljelyyn. Puutarha toimii paikallisena puutarhamyymälänä.