Jepuan perunanviljelijät tehostavat

Jepuan perunanviljelijät ovat vuosien aikana rahoittaneet, investoineet ja luoneetperunatuotteita jalostavan toiminnan.
– Nyt viljelijöiden omistama Jepuan Peruna Oy lisäätehokkuutta ja tuotantonsa laatua lisäämällä ja parantamalla kuorinta- jalajittelulaitteitaan, kertoo toimitusjohtaja Alf-Håkan Römer.

– Kuorintalaitteita on jatkettu yhdellä veitsikuorintavaiheella, paluukuorijalla, joka on ostettu Limakselta Århusista Ruotsista. Lajittelulaitetta on tehostettuoptisella lajittelukoneella Odenbergistä. Samalla kuorintatilat ovat saaneet kunnonkasvojenkohotuksen.

Toimitusjohtaja Alf-Håkan Romar Jepuan Perunasta toteaa, että määrätietoisten markkinointipanostusten jälkeen myynnin lisäys on saavuttanut tyydyttävän tason ja nyt näiden investointien tekeminen tuntui oikealta.

– Kuorinta- ja lajittelulaiteinvestointi tukee JEPOn pitkäjännitteisiä toimintaperiaatteita, jotka ainutlaatuiset omistussuhteet mahdollistavat. Osaavat JEPOn yhteistyökumppanit ovat tehneet loistavaa työtä ja he ovat nyt saaneet mahdollisuudet ja työvälineet toiminnan edelleen kehittämiseksi. On hauskaa, että pystyimme jatkamaan yhteistyötä pitkäaikaisten toimittajien kuten Limaksen ja S.G.Niemisen kanssa.

Toimitusjohtaja Bo Jönsson Limaksesta sanoo, että viimeisin toimituksemme JEPOlle on jo neljäs hanke Jepualle.

– Olemme luonnollisesti iloisia ja ylpeitä siitä, että olemme jälleen kerran saaneet luottamuksen toimittaa laitteet. Toivotamme JEPOlle menestystä ja odotamme uusia jännittäviä hankkeita.

Osastopäällikkö Tapio Kekkonen muistuttaa, että S.G. Nieminen toimitti ensimmäisenSous Vide keittimen Jepuan perunanviljelijöille.- Optinen lajittelukone Odenbergistä on luonnollinen jatko hyvälle yhteistyölle JEPOn ja S.G. Niemisen välillä.

Hallituksen puheenjohtaja Bo-Göran Finskas toteaa, että JEPO on tärkeä yritys paikkakunnan perunanviljelijäsukupolville. – Osakkaiden tieto yrityksen tuotteista ja laatutasoista on luotu yrityksen 30-vuotisen historian aikana. Nyt yrityksen johto voi jatkaa työtä parantamalla muun muassa palveluja, teknistä huoltoa ja johtamisjärjestelmää.

Jeppo Potatis Ab – Jepuan Peruna Oy perustettiin 1976 ja se on paikkakunnanperunanviljelijöiden omistama. Yritys valmistaa tyhjiöpakattuja esikeitettyjä perunatuotteita suurkeittiöille Sous Vide -menetelmän mukaan ja tuotteet myydään markkinointinimellä JEPO. Yritys on alansa johtava niin Suomessa kuin Sous vide –perunatuotteiden viennissä.

LIMAS AB on yli 25 vuoden ajan toimittanut laitteita perunan ja muiden juurikkaidenjalostusta varten asiakkaille ympäri koko Eurooppaa.

S.G. Nieminen kuuluu SGN Group perheyhtiöön, joka on tunnettujen kansainvälistenurheilu ja vapaa-ajan, maanviljelyksen, ympäristöhallinnan ja teollisuustuotteidentavaramerkkien edustaja Suomessa ja sen lähialueilla. SGN Groupin yritykset S.G.Nieminen, Sumeko ja Agritek ovat ISO9001:2000 sertifioituja.