Vanhanen lupaa hallituksensa suosivan yrittäjyyttä

Pääministeri Matti Vanhanen sanoo uusimmassa Tukkutori-lehdessä, että yrittäjyyden edistäminen luo työtä ja hyvinvointia. Vanhasen kakkoshallitus lähtee luomaan hyvinvointia edeltäjänsä tavoin verotusta keventämällä, mutta nyt myös yrittäjyyttä suosimalla.

Tukkutori-lehdelle myöntämässään haastattelussa pääministeri Matti Vanhanen sanoo olevansa hyvin tyytyväinen hallituksen ohjelmaan yleisesti ja yrittäjyyden edistämisen sekä työllistymisen esteiden poistamisen kannalta erityisesti.

– Nyt täytyy pitää huolta siitä, että ohjelma toteutetaan. Yrittäjyyden edistämisellä luodaan työtä ja hyvinvointia koko Suomelle, toteaa pääministeri.

– Hallitusohjelman toteutuksesta seuraa hyvin myönteisiä vaikutuksia niin Tukkutori-alueen kuin pääkaupunkiseudun ja koko Suomenkin yrityselämään.

Yrittäjille on luvassa lisää mahdollisuuksia julkisten palveluiden tuottamisessa.
– Julkisten palvelujen turvaaminen edellyttää uusia palvelujen järjestämis- ja tuottamistapoja. Hallitus edistää julkisen, yksityisen ja kolmannen sektorin kumppanuutta palvelutuotannossa.

– Hallitus kannustaa tilaaja-tuottajamallien käyttöönottoa sekä laajentaa palvelusetelijärjestelmän ja kotitalousvähennyksen käyttöalaa, minkä avulla edesautetaan toimivien palvelumarkkinoiden syntyä.

Työllisyysasiat elinkeinoministeriöön

Hallitusohjelmassa avataan ensimmäistä kertaa näkökulma työllistämisen esteiden poistamiseen. Hallitusohjelman mukaan työelämän rakenneuudistuksia toteutetaan ja työmarkkinoiden sopimusjärjestelmän toimivuutta kehitetään yhteistyössä työmarkkinajärjestöjen kanssa.

– Lisäksi tavoitteena on parantaa paikallisen sopimisen edellytyksiä, mikä edellyttää eri osapuolille ja kaikille henkilöstöryhmille tasavertaisen neuvotteluaseman turvaamista työpaikoilla, ja tehdä laaja kartoitus uusien työpaikkojen syntymisen ja erityisesti ensimmäisen työntekijän palkkaamisen esteistä sekä ryhdytään tarvittaviin toimiin esteiden poistamiseksi, korostaa pääministeri.

– Ensimmäisen työntekijän palkkauksen sivukuluja kevennetään ja matalapalkkatuen soveltamisen edellytyksiä laajennetaan nuoriin työntekijöihin.

Vanhasen ensimmäinen hallitus onnistui tavoitteessaan luoda 100.000 uutta työpaikkaa. Myös toisen hallituksen tavoitteena on luoda 80 – 100.000 uutta työpaikkaa.
– Työllisyyden lisääminen on alkavalla kaudella vaikeampaa kuin neljä vuotta sitten, koska ammattitaitoista työvoimaa ei ole useinkaan saatavilla.

Lue koko haastattelu Tukkutori-lehdestä. Voit tilata lehden asiakaspalvelusta puh. 09-2396168. Lehden hinta kestotilaajille on 35 euroa (7 numeroa vuodessa).

TUKKUTORI-LEHDESSÄ NRO 4/2007 on mm. seuraavat jutut

Tukkutori ei nuku
Yrittäjät tekevät töitä lähes kellon ympäri

Grillausohjeet kesäksi
Michelin tähdellä palkitun Demon keittiömestari antaa ohjeet

Kuin silloin ennen
Ola jatkoi Pauligin hedelmäkauppaa

Gerberalle loistava mainostemppu
Kansa sai kerrankin eduskunnasta jotakin

Riikka Sukulan viinibusiness
Sukuloilla on Italiassa oma viinitarha

Yhteiskuljetuksia Tukkutorilta?
Maineikkaat konsultit aikovat puhaltaa järkeä yrittäjien korvien väliin

Ässä-haastattelussa pääministeri Vanhanen
Hallitusohjelma suosii yrittämistä, saadaanko se toimeksi?

Kuinka päästään kaupan hyllylle?
Sami Sivonen ottaa tänä vuonna 8000 uutuutta myyntiin

”Hinta ei ole enää tärkein ostokriteeri”
Caternetin yllättävä havainto kuntien kanssa käydyissä sopimusneuvotteluissa

Lintuinfluenssakohu on laantunut
Määräykset ovat edelleen voimassa