Kevätpuutarha veti väkeä

Viime viikonvaihteessa vieraili 60.000 ihmistä Kevätpuutarha-näyttelyssä ja sen rinnalla olleissa tapahtumissa. Kyselytutkimuksen mukaan oman kodin ja pihan laittamiseen ollaan valmiita satsaamaan aikaa ja rahaa.

Asumisen kalleus ja tonttipula ajavat perheitä pois pääkaupunkiseudulta. Suomalaiset käyttivät viime vuonna kotipuutarhahankintoihin 473 miljoonaa euroa. Summa on lähes tuplaantunut 10 vuodessa.

Moni pääkaupunkiseudulla asuva harkitsee poismuuttoa asumisen kalleuden taitonttipulan vuoksi. Tämä kävi ilmi 19.-22.4. Helsingin MessukeskuksessaKevätpuutarha-, OmaMökki-, Oma Koti- ja Asuntomarkkinat -messuilla tehdyssäkävijäkyselyssä.

Neljän yleisömessun kokonaisuus Kevätpuutarha 07, OmaMökki 07, Oma Koti 07 jaAsuntomarkkinat 07 keräsi Helsingin Messukeskukseen neljän päivän aikana yli 60 000puutarhanhoidosta, mökkeilystä, kodin rakentamisesta, remontoimisesta javaihtamisesta kiinnostunutta kävijää. Tuotteita ja palveluja heille esitteli yli 600näytteilleasettajaa.

Suomen Messujen TNS Gallupilla teettämän kävijätutkimuksen mukaan 91 prosenttiakävijöistä oli tyytyväisiä neljän messun kokonaisantiin. Messuille tultiin hakemaanasiantuntijatietoa, uusia tuotteita ja ideoita sekä kartoittamaan ostovaihtoehtoja.71 prosenttia kävijöistä olikin löytänyt messuilta uuden tuotteen tai palvelun.

Kävijöistä joka toinen on aikeissa remontoida kotia tai mökkiä seuraavan vuodenaikana, ja joka viides aikoo toteuttaa pihalla tai puutarhassa suuremman muutoksen.Suomen Gallup Elintarviketieto Oy:n tutkimuksen mukaan suomalaiset käyttivät viimevuonna kotipuutarhahankintoihin 473 miljoonaa euroa. Summa on lähes tuplaantunut 10vuodessa. Kiihkeintä kasvu on ollut 2000-luvun taitteen jälkeen. Kun omaan pihaankului viime vuonna 300 euroa, viittä vuotta aiemmin summa oli 100 euroa pienempi.

Messukävijöistä yli puolet tuli pääkaupunkiseudulta. Kävijätutkimukseen vastanneistapääkaupunkiseudulla asuvista lähes kolmannes kertoi harkitsevansa poismuuttoaasumisen kalleuden tai tonttipulan vuoksi.

Ruotsi vei kukkasidontakilpailun voiton

Interfloran järjestämä kukkasidonnan Pohjoismaiden Mestaruuskilpailu käytiinKevätpuutarha-messujen yhteydessä 20.4. Suomesta, Ruotsista, Norjasta ja Tanskastaoli kustakin neljä sitojaa ja yksi tuomari. Jokainen maajoukkueen jäsen olivastuussa yhdestä työstä, jonka hän toteutti lavalla yleisön edessä.Kilpailutehtävät olivat tilatyö, asetelma, kimppu sekä pukukoriste.

”Kaikkien kilpailutyötehtävien innoittajana oli suomalainen design. Halusimme ohjatakilpailijoiden ajatuksia designin puoleen ja pyrkiä lähentämään kukkasidontataitoamuotoilutaiteen suuntaan”, kertoo kilpailun johtaja Owe Salmela.

Kovatasoisen kilpailun voiton vei lopulta Ruotsin joukkue pistein 1245, Norjanjäädessä niukasti toiseksi 1243 pisteellä. Suomi tuli kolmanneksi pistein 1168Tanskan jäädessä neljänneksi 1152 pisteellä.

OmaMökki-, Oma Koti-, OmaPiha- ja Asuntomarkkinat -messut järjestetään seuraavankerran 3.-6. huhtikuuta 2008 Helsingin Messukeskuksessa. Kevätpuutarha-messutjärjestetään seuraavan kerran keväällä 2009.