Ilkka Mäkelästä Saarioisten uusi toimitusjohtaja

Koneinsinööri ja eMBA ILKKA MÄKELÄ on nimitetty vuoden 2007 alkaen Saarioinen Oy:n toimitusjohtajaksi. Nykyinen toimitusjohtaja ERKKI ISOKANGAS jää eläkkeelle tämän vuoden lopussa. Mäkelä toimii tällä hetkellä Saarioisten tytäryhtiön Saarioisten Säilyke Oy:n toimitusjohtajana.

49-vuotias Mäkelä on työskennellyt Saarioisten Huittisten toimipaikassa eri tehtävissä vuodesta 1985, viimeksi tytäryhtiön toimitusjohtajana vuodesta 1997 alkaen. Lisäksi hän on toiminut aktiivisesti alan järjestöissä erilaisissa luottamustehtävissä. Saarioisten yli viisikymmenvuotisessa historiassa Ilkka Mäkelä on neljäs toimitusjohtaja REINO A. AVONIUKSEN, PENTTI AVOTIEN ja Erkki Isokankaan jälkeen.

Saarioisten liikevaihto on noin 300 miljoonaa euroa, ja se työllistää noin 2 200 henkilöä. Saarioinen-konserniin kuuluvat emoyhtiö Saarioinen Oy, Ruoka-Saarioinen Oy, Liha-Saarioinen Oy, Saarioisten Säilyke Oy, Saarioisten Lihanjalostus Oy sekä Saarioisten Keskuslähettämö Oy. Yhtiöllä on lisäksi myyntiyhtiö Finnsaar Ab Ruotsissa sekä valmisruokatehdas AS Meleco Virossa.