Marjavasulta mehutiivisteitä kotimaisista marjoista

Tavoitteenamme on helpottaa ja yksinkertaistaa ravintolahenkilökunnan työtä ja lisätä suomalaisten marjajuomien käyttöä buffet-ruokailussa, kertoo hirvilahtelaisen Marjavasu toimitusjohtaja ESA VAINIKAINEN. Marjavasu valmistaa ja pakkaa erilaisia juomatiivisteitä, joissa käytetyt marjat ovat kaikki kotimaisia.

Vainikaisen mukaan Marjavasun tärkeimmät kilpailijat juomatiiviste ja -laitealalla ovat monikansalliset tuotemerkit tai yhtiöt, joiden päätuotteita ovat appelsiini- ja omenamehu juoma-automaatit.

Vainikaisen omalta tilalta saadaan tuotannossa käytettävät mustaherukat, niitä käytetään vuodessa noin 15 000 kiloa. Metsämarjat, tyrni, mansikka ja vadelma ostetaan suoraan viljelijöiltä, pakastamoilta tai marjaosuuskunnilta. Appelsiini- ja omenatäysmehutiivisteet hankitaan maahantuojilta ja ne ovat tuontitavaraa.

Tänä vuonna yritys valmistaa ja pakkaa erilaisia juomatiivisteitä noin 100 000 kiloa, joista valmista juomaa tulee 600 000 litraa. Yritys työllistää yhteensä neljä henkilöä.

Tärkeimpiä asiakkaita ovat kunto- ja kylpyläkeskukset, urheiluopistot, lomakeskukset, hotellit, ravintolat ja lounasruokalat.

Pehmytjäässä aitoa marjaa

Marjavasun tuoteperheen uusin tulokas on pehmytjää, jota arvioidaan valmistettavan noin 10 000 kiloa ensimmäisen vuoden aikana.

-Haimme uusia tuote ja laiteideoita, joilla voitaisiin lisätä suomalaisten marjojen kulutusta ja tarjontaa ammattikeittiöissä ja ravintoloissa, Vainikainen kuvailee pehmytjään alkutaivalta. Hänen tietääkseen markkinoilla ei ole vastaava tuotetta. Olemassa on jäähilekoneisiin jäähileuutteita, jotka on valmistettu aromeista. Marjavasun pehmytjään marjapitoisuus on 20 – 25 prosenttia.

– Marjapehmytjään osalta kilpailemme kuluttajien mielikuvasuosiosta ravintoloiden jälkiruoka- ja drinkkivalinnoissa.

Pehmytjäätä voidaan käyttää buffet-marjajälkiruuaksi tai ala-carte jälkiruuan raaka-aineena. Lisäksi sitä voidaan myydä kahvilassa ja kioskeissa tai vaikkapa sekoittaa drinkkeihin.