Kymmenen kaalia laudalla

Maija Silvennoisen uusin ruokakirja, Kymmenen kaalia laudalla, tarjoilee mainioita makuja kaalista.Keittiömestari Maija Silvennoinen on aina toiminut kotimaisten kasvisten puolestapuhujana. Hän on kehitellyt sadoittain kiinnostavia kasvisreseptejä työskennellessään huippuravintoloissa sekä laatiessaan keittokirjojensa sisältöjä. Kiinnostuksesta kasvisten monipuoliseen maailmaan syntyi myös oma kasvisravintola Jyväskylään.

Syksyllä julkaistavaa uutuuskirjaansa varten Maija Silvennoinen on ottanut leikkuulaudalleen kymmenen erilaista kaalilajiketta: hän opastaa, miten niistä syntyy perinteisiä kaaliherkkuja kääryleistä keittoihin. Mutta Maija ei olisi itsensä, ellei hän on kehitellyt myös runsaan määrän uusia ja innovatiivisia reseptejä. Kaali on tuttu ja arkisenakin pidetty raaka-aine, josta kuitenkin syntyy yllättävän hienostuneita ja vietteleviä ruokia. Mukana on vaikutteita maailman eri keittiöistä, koska Maijalle ruoanlaitto on taidetta – ensin on visio mausta, sitten aletaan yhdistää eri raaka-aineita ja valitaan valmistustavat. Tuloksissa, yhteensä 80 reseptissä, on eksotiikkaa ja vanhoja suomalaisia perinteitä herkullisesti rinnakkain.

Keittokirjailija Maija Silvennoisen yleisö on aina kotikeittiön kokkaaja: kaikki reseptit toimivat tavallisessa kodissa eikä mitään erikoisia välineitä tarvita. Kokkaajan kiinnostus aitoihin ja hyviin makuihin riittää.

Kirjan kasvistieto-osuuden teksteistä vastaa toimittaja Saara Vesikansa. Hivelevän kauniin kirjan on kuvannut Janne Viitaniemi ja tyylikkäät kaaliaiheiset akvarellit ovat syntyneet Marjo Nygård-Niemistön siveltimestä. Kymmenen kaalia laudalla jatkaa Aamulehti Kirjojen ruokakirjasarjaa, jonka aloitti Alussa oli sipuli vuonna 2005.

Tekijät
Maija Silvennoinen, teksti ja reseptit
Saara Vesikansa, kasvistieto-osuuden tekstit
Janne Viitaniemi, valokuvat
Marjo Nygård-Niemistö, akvarellit

Julkaisu lokakuussa 2006
Sivumäärä 168 sivua, sidottu
ISBN 952-5601-39-0
Ovh 24,00
Myynti kirjakaupat, tavaratalot, Aamulehti