Hyödyllinen tietopaketti kasvinsuojeluun

Peltokasvien kasvinsuojelu 2006 -opas esittelee toimintaansa tehostavan viljelijän avuksi viljelykasveittain eri rikkakasvien, kasvitautien ja tuholaisten torjuntaan tänä vuonna markkinoilla olevat kasvinsuojeluaineet, käyttösuositukset ja keskimääräiset kustannukset. Opas ilmestyy 14.2.2006 ProAgria Maaseutukeskusten Liiton julkaisuja –sarjassa.

Viljelijän kannattaa arvioida huolellisesti, mikä on kasvinsuojelutoimenpiteen vaikutus kustannuksiin: kuinka paljon se kasvattaa satoa ja mikä on sen merkitys taloudelliseen tulokseen. Peltokasvien kasvinsuojelu 2006 -opas auttaa arvioimaan kasvilajikohtaisesti rikkakasvi-, kasvitauti- ja tuhoeläinongelmia ja torjunnan kustannuksia. Oppaassa esitellään tärkeimpien peltoviljelykasvien kasvinsuojelusuositukset.

Peltokasvien kasvinsuojelu 2006 -opas auttaa tehokkaimman kasvinsuojeluaineen ja oikean käyttöajankohdan valinnassa. Siinä esitellään rikkakasvien ja tautien torjunta-aineiden tehovertailuja, viljalajikkeiden taudinkestävyyseroja ja valmisteiden vaikutustapoja sekä suojautumisohjeet kasvinsuojeluaineiden turvallista käyttöä varten. Mukana on myös kooste kasvinsuojeluaineiden ympäristörajoituksista, viljan ja perunan tankkiseoksista, ruiskutustekniikasta ja ruiskun kunnossapidosta. Kirjan takana on irrotettava taulukko viljan ruiskutusten tankkiseoksista.Peltokasvien kasvinsuojelu 2006 -opas on tarkoitettu viljelijöille, neuvojille ja kasvinsuojeluaineiden parissa työskenteleville. Päivityksestä vastaa tuoteryhmäpäällikkö Sari Peltonen ProAgria Maaseutukeskusten Liitosta.

Oppaan koko on B5 ja laajuus 64 sivua, nelivärikuvitettu. Oppaan hinta on kustantajalta tilattaessa 20 €, sis. alv 8 %. Hintaan lisätään lähetys- ja postimaksu. Oppaita voi ostaa kirjakaupoista ja ProAgria Maaseutukeskuksista sekä tilata kustantajalta ProAgria Maaseutukeskusten Liitosta, puh. 020 747 2485