Ruokakesko rekrytoi jopa sata uutta kauppiasta

Ruokakesko Oy käynnistää mittavan tv-kampanjan jopa sadan uuden K-ruokakauppiaan rekrytoimiseksi. Yhtiön strategialinjauksen mukaisesti kaikissa K-ruokakaupoissa ja liikenneasemilla tulee olemaan kauppias, minkä vuoksi lähitulevaisuudessa tarvitaan merkittävästi lisää K-kauppiaiksi valmennettavia. Viime vuosina uusia K-ruokakauppiaita on aloittanut noin 50-60 vuodessa.

Loppiaisena alkavan kampanjan tavoitteena on innostaa K-kauppiasuralle yrittäjähenkisiä naisia ja miehiä, joilla on positiivinen asenne asiakaspalveluun. Tulevilta K-ruokakauppiailta edellytetään hyvää pohjakoulutusta. Koulutus- ja työkokemustausta voi olla hyvinkin erilainen. Viime vuonna kauppias-traineeohjelmaan valituista 47 prosentilla oli kaupallinen perustutkinto ja 28 prosentilla ammattikorkeakoulututkinto. Korkeakoulututkinto oli vajaalla prosentilla valituista.

Kampanjan toivotaan tavoittavan myös yrittäjyydestä kiinnostuneita pariskuntia. Useimmissa K-ruokakaupoissa yrittäjinä toimiikin kauppiaspariskunta yhdessä.

Tulevien K-ruokakauppiaiden asiakaslähtöisyys ja käytännön osaaminen varmistetaan K-kauppiastrainee-ohjelman avulla ennen yrittäjäksi valmistumista. Rekrytoitavan taustasta ja kokemuksesta riippuen teoriaa ja käytännön työtä sisältävä ohjelma kestää puolesta vuodesta kahteen vuoteen. K-instituutti vastaa teoriaopetuksesta, ja kauppiastyötä harjoitellaan K-ruokakaupassa kokeneen ruokakauppiaan ohjauksessa.

K-kauppiastrainee-ohjelman suorittaneilla on valmiudet aloittaa itsenäisenä kauppiaana ensimmäisessä kaupassaan. Jatkossa heillä on mahdollisuudet kehittyä ja edetä urallaan aina K-citymarketin kauppiaaksi, jolla on jo noin sadan työtekijän liikeyritys johdettavanaan.

Ruokakesko julkisti viime lokakuussa uuden strategiansa, jonka yhtenä päätavoitteena on kauppiasyrittäjyyden vahvistaminen. Myös nykyiset Cassat ja K-pikkolot sekä liikenneasemat muutetaan yrittäjävetoisiksi. Tavoitteena on, että kaikissa K-ruokakaupoissa ja liikenneasemilla on kauppias vuoden 2007 puoliväliin mennessä.

K-kauppiaita on lähes 1 300, joista K-ruokakauppiaita on noin 900.