Puikulan tuottaja Vuoden laatutuottajaksi

Vuoden laatutuottajaksi ruokaperunatuotannon alalta on nimetty Simossa toimiva Simon Peruna. Kotimaisten Kasvisten myöntämä huomionosoitus julkistettiin perunantuottajain seminaarissa Nokialla tiistaina.

Simon Peruna on kolmen viljelijän, SAKARI HUTTULAN, MAURI LAMMASSAAREN ja MIKKO SANKALAN yhteistyöyritys, joka on erikoistunut Lapin Puikulan tuotantoon. Lapin Puikula on EU:n suojaama alkuperänimitys, eikä nimekettä saa käyttää muualla kuin Lapin läänin alueella viljellyllä Puikulalla.

Yritys ansaitsee tunnustusta pitkäjänteisestä kehitystyöstä oman erikoistuotteen luomisessa. Tuotteelle on kehitetty erottuvat pakkaukset ja ulkoisen laadun suhteen linja on tinkimätön. Kotimaisten Kasvisten laadunseurannan perusteella tuotteiden laatu on viime vuosina ollut tasaisen hyvä. Yritys pyrkii tasaiseen laatuun ja toimii ISO 9001 laatustandardin vaatimusten mukaisesti. Yritys markkinoi tuotteensa tukkuliikkeiden välityksellä kaikkialle Suomeen.

Vuoden laatutuottajien nimeäminen aloitettiin vuonna 1994. Nimeämisen tavoitteena on antaa tunnustusta yrityksille, jotka paitsi tuottavat hyvälaatuisia tuotteita, myös toimivat laadukkaasti ja pitkäjänteisesti. Valinta perustuu yhdistyksen laadunvalvonnan tuloksiin ja eri sidosryhmiltä saatuihin suosituksiin. Kotimaiset Kasvikset nimeää vuosittain vuoden laatutuottajan kasvihuonekukka-, kasvihuonevihannes-, avomaanvihannes-, hedelmän- ja marjantuotannon sekä ruokaperunantuotannon alalta.