Halpaketjut eivät vetoa ruotsalaisiin

Halpahintamyymälät eivät ainakaan toistaiseksi toimi erityisen kannattavasti Ruotsin markkinoilla, kirjoittaa Dagens Nyheter -lehden verkkosivut. Ican ja tanskalaisen Dansk Supermarkedin yhdessä omistaman Netto-ketjun tappiot viime vuodelta olivat lähes 130 miljoonaa kruunua eli noin 13 miljoonaa euroa. Lehden mukaan myös lukujaan salaavan saksalaisen Lidlin viime vuosi Ruotsissa oli tappiollinen. Tämä tieto selvisi Ruotsin veroviranomaisille lähetetystä selvityksestä.

Dagens Nyheterin haastattelema ekonomi CARL ECKERDAL Ruotsin kaupan tutkimuskeskuksesta pitää yhdessä maassa menestyneen kauppakonseptin siirtämistä toiseen maahan haasteellisena. Varmuutta menestyksestä uudessa maassa ei ole. Esimerkiksi Lidlin kotimaassa Saksassa kuluttajat ovat tottuneita halpahintamyymälöihin ja niiden valkoimaan. Ruotsissa taas ollaan vaativampia tarjonnan ja laadun suhteen.

Lidlin ei kuitenkaan uskota lähtevän Ruotsista. Kaupan asiantuntijat muistuttavat, että saksalaiselta Aldilta meni Tanskassa kymmenen vuotta, ennen kuin se sai käännettyä tappionsa voitoksi. (Finfood)