Karppanen Lännen peräsimeen

Lännen Tehtaat Oyj:n hallitus on nimittänyt yhtiön toimitusjohtajaksi kauppatieteiden maisteri MATTI KARPPISEN. 46-vuotias Karppinen aloittaa tehtävässään 1. syyskuuta.

Matti Karppinen on toiminut Atrian ruotsalaisen tytäryhtiön Lithells AB:n toimitusjohtajana 1.1.2002 alkaen. Aikaisemmin hän on toiminut muun muassa Saarioisen markkinointijohtajana ja Nokian Renkaissa tulosyksikön johtajana. Karppinen jatkaa Atrian palveluksessa nykyisissä tehtävissään elokuun loppuun saakka.

Lännen Tehtaat -konserni muodostuu Elintarvikeryhmästä ja Maatalousryhmästä. Konsernin liikevaihto vuonna 2004 oli 474 miljoonaa euroa, liikevoitto 11,4 miljoonaa euroa ja tilikauden voitto 10,5 miljoonaa euroa. Konsernin palveluksessa on noin 1000 henkeä.

Lepistö luopui

Lännen Tehtaat Oy:n edellinen toimitusjohtaja Erkki Lepistö ilmoitti luopuvansa yhtiön toimitusjohtajan tehtävistä toukokuun 16. päivänä.

– Olen tehnyt neljän vuoden rupeaman Lännen Tehtaiden toimitusjohtajana. Olemme saavuttaneet pääosan niistä asioista, jotka vuonna 2001 asetettiin tavoitteeksi, sanoi Lepistö.

– Katson, että tulevaisuuden haasteet vaativat uudenlaista vetäjää ja ehkä erialaista osaamistakin. Yhtiö on nyt aivan toinen kuin neljä vuotta sitten. Tämän vuoksi on mielestäni luonnollista, että teen tilaa ja yhtiö voi hyödyntää mahdollisuuden uudistamalla organisaatiota huipulta. Olen silti innokas jatkamaan Lännen Tehtailla jossakin muussa tehtävässä, jos uuden toimitusjohtajan organisaatiossa minua tarvitaan.