Lepolan gerberalle laatutunnustus

Kotimaiset Kasvikset ry on nimennyt Turussa toimivan Lepolan Puutarha Oy:n kukkatuotannon Vuoden laatutuottajaksi. Jarmo ja Jyrki Suomisen luotsaama perheyritys vastaanotti tunnustuksen tuotteiden ja toiminnan hyvästä laadusta kasvihuoneviljelijöiden Talviluentopäivillä Ikaalisissa. Tunnustus annettiin nimen omaa yrityksen leikkogerberanviljelylle, joka tuottaa noin puolitoista miljoonaa kukkaa vuodessa 7500 neliön viljelypinta-alalla.

Gerberaa tuodaan Suomeen myös Hollannista, mutta Lepolan puutarha on rohkeasti lähtenyt kehittämään tuotantoaan ja pystynyt erottumaan tuontituotteesta hyvällä laadulla. Lepolan Puutarha käyttää tuotannossa runsaasti lisävaloa, mikä varmistaa kukkien hyvän laadun. Kukkakauppiaat suosivat kotimaista gerberaa, joka tunnetaan sen hyvästä maljakkokestävyydestä. Lepolan Puutarhalla on tuotannossa noin 40 lajikkeen valikoima värikkäitä minigerberoita ja perinteisiä suurikukkaisia lajikkeita.

Kuluttaja arvostaa kotimaisuutta

Kuluttaja suosii valinnoissaan kotimaista kukkaa, sillä läheltä tuleva kukka mielletään tuoreeksi ja paremmin kestäväksi. Kotimaisella leikkokukalla onkin valttinaan selvä tuoreusetu, sillä se pääsee nopean jäähdytyksen jälkeen heti kukkakauppoihin tarjolle. Mikäli gerberaa ei laiteta jakeluketjun aikana liian kylmään (ei alle +8 asteeseen), kestää se kuluttajalla pitkään.

Oikealla käsittelyllä kestävää iloa

Oikealla hoidolla gerbera säilyy näyttävänä pitkään. Uuden imupinnan leikkaamisella ja kukkavirkisteen käytöllä voi kotona varmistaa, että kukka ei nuupahda liian aikaisin. Kukat viihtyvät parhaiten viileässä ja vedottomassa paikassa. Kukkien kesto pitenee, jos ne viedään yöksi viileään, muistuttaa Jarmo Suominen.