Kuljun Taimitarha vuoden laatutuottaja

Kotimaiset Kasvikset ry on nimennyt Kuljun Taimitarhan vuoden 2004 laatutuottajaksi. Taimitarhatuotannosta valinta tehdään joka toinen vuosi.

Pyhäjärvellä sijaitsevan Kuljun Taimitarhan omistavat Pirjo ja Heino Kulju. Vuonna 1981 perustetulla taimitarhalla viljellään vajan kahden hehtaarin alalla perennojen ja koristepensaiden astiataimia. Varsinkin perennavalikoima on laaja. Lisäysmateriaalin hankintaan on kiinnitetty erityistä huomiota. Sijainti VI-vyöhykkeellä edellyttää luotettavia ja kestäviä emokasveja. Kuljun Taimitarhalla viljelmän ja myymälän yhteydessä on runsaasti näyteistutuksia, joilla helpotetaan asiakkaiden kasvivalintaa ja kerätään itselle kokemuksia. Istutuksia hyödynnetään myös emokasveina.

Kuljun Taimitarhan viljelykset ja myymäläalueet on hoidettu tavattoman siististi ja taimien laatu on erittäin hyvä. Siitä on takeena Pirjon ja Heinon tinkimätön työ, jonka tulokset voi jokainen käydä helposti toteamassa paikan päällä. Kuljun Taimitarha on helppo löytää. Se sijaitsee oikealla puolella Nelostien varressa muutama kilometri Vaskikellosta pohjoiseen.

Vuoden laatutuottajan nimeäminen aloitettiin vuonna 1994 ja sen tavoitteena on antaa tunnustusta yrityksille, jotka paitsi tuottavat hyvälaatuisia tuotteita, toimivat laadukkaasti ja pitkäjänteisesti. Valinta perustuu yhdistyksen laadunvalvonnan tuloksiin ja eri sidosryhmiltä saatuihin suosituksiin. Kotimaiset kasvikset ry nimeää vuosittain vuoden laatutuottajan kasvihuonekukka-, kasvihuonevihannes-, avomaavihannes-, hedelmän- ja marjantuotannon sekä ruokaperunatuotannon alalta.