Viime viikolla on ilmestynyt Puutarha-Sanomat + HeVi -lehden tämän vuoden kahdeksas numero. Siinä esitellään MTT:n meneillään oleva tomaatin valotuskoe. – Nyt viljelytekniikkaa on saatu kehitettyä niin, että sata kiloa neliöltä on saavutettavissa oleva satomäärä, kertoo professori Risto Tahvonen.
Lehdessä on kaksi artikkelia Virosta. Tartosta esitellään suomalaisen viljelijän laaja marjafarmi. – On harhakuvitelma, että täällä viljely on halpaa. Kannattavuus täytyy löytää tuotannon tehokkuudesta, kertoo Kari Karhunen Tartosta.
Viron suurin avomaavihannestila, Laheotsa talu, koki sadekesän raskaana. Tila on tehokkaasti koneellistettu. Siellä on mm. 2-rivinen porkkanan nostokone.
Lehti esittelee Suomen Paras HeVi-tiimi kisan voittaneen kaupan. – Me vissiin opetetaan kauppiaat niin hyvin, kun ne jatkavat täältä Citymarket-kauppiaiksi, nauraa hevihoitaja Mari Valjus.
Lehden sisältä on mm. seuraava:
– Tomaatin talvituotanto kehittyy
– Peltotohtori avomaatuotannon työkaluksi
– Virossa pärjätään tehokkuudella
– Suomen parasta heviä ”Ugissa”
– Perunan värikoodi vain keittokokeen perusteella
– Karsimalla kannattavuutta – raportti Helinin Puutarhasta
– HortiFair-messut verkottavat ammattilaiset – raportti Amsterdamista
– Sadekesä koetteli myös Viroa
– Biokalvo hajoaa – muovi ei: kokeita jenkkisalaatilla
– Parikasta uutta ilmettä – raportti Merivuoren puutarhasta
– Puutarhakauppa kansainvälistyy, Schetelig 75-vuotta
– Biologisia torjuntaeliöitä kotimaasta
– Rinnakkaisvalmisteiden tuonnilla rusinat pullasta