Ahvenanmaalainen Chips menossa norjalaisomistukseen

Norjalainen monialayritys Orkla tekee julkisen ostotarjouksen ahvenanmaalaisen elintarvikealan yrityksen Chipsin osakkeista. Yritykset allekirjoittivat yhdistymissopimuksen maanantaina.

Chipsin osakkeenomistajille tarjotaan 22,85 euroa käteisenä osakkeelta. Tarjouksen mukaan Chipsin arvoksi tulee 402 miljoonaa euroa. Tarjousajan arvioidaan alkavan aikaisintaan 3. tammikuuta 2005 ja päättyvän saman kuun lopussa. Chipsin hallitus suosittelee osakkeenomistajille Orklan tarjouksen hyväksymistä.

Orkla omistaa tällä hetkellä 20,4 prosenttia Chipsin osakkeista ja 14,2 prosenttia äänistä. Osakkeenomistajat ovat sitoutuneet hyväksymään julkisen ostotarjouksen. Osakkeenomistajat edustavat Orklan kanssa edustavat noin 45 prosenttia Chipsin osakepääomasta ja 58 prosenttia äänistä.

Toiminta jatkuu Ahvenanmaalla

Chipsin tiedotteen mukaan Orkla tukee Chipsin toiminnan jatkumista Ahvenanmaalla. Sopimuksen tarkoituksena on, että Chipsistä tulee Orklan chips- ja snacks-toimintojen emoyhtiö. Orkla uskoo, että yhdistymisen myötä saavutetaan synergiaetuja ja että Chipsin vahva asema pohjoismaisilla snackmarkkinoilla vahvistuu. Norjalaisyrityksen mukaan Chipsin toiminta Venäjällä sekä Baltian maissa luo perustan tulevalle kehitykselle näillä kasvumarkkinoilla.

Orkla toimii merkkituotteiden, median, kemian ja taloudellisen sijoittamisen aloilla. Yrityksen liikevaihto on noin 4 miljardia euroa ja sillä on noin 20 000 työntekijää. Merkkituotteiden tuoteportfolioon kuuluvat muun muassa Felix, Abba, Jacky, Fun Light, Bob, Önos ja Kalles kaviar.