Uusi Puutarha-Sanomat tilaajilla

Puutarha-Sanomat + Hevi –lehden numero 7 on ilmestynyt. Siinä on jälleen runsaasti mielenkiintoisia juttuja. Jutut koskettavat koko arvoketjua tuotannosta vähittäiskauppaan. Kauppias Sirpa Varjovaara kertoo, kuinka Hevi on K-Supermarket Veljmiehen kulmakivi. Omenanviljelijä ja pakkaaja Jorma Jaakkola esittelee uuden hellävaraisen pakkauskoneen ja Jukka Lehervo sanoo, että omenanviljely kannattaa.

Lehden artikkelissa kerrotaan, kuinka Suonenjoella poimitaan mansikkaa syyskuussakin avomaalta. Uutuutena on myös tuoremansikalle soveltuva hellävarainen pakkauskone. Billnäsin taimiston monipuolinen yrittäjyys on myös lehdessä esillä.

Hortonomi Juhani Piirainen kiinnittää huomiota vanhentuneisiin torjunta-aineisiin. ”On aika siivota kasvinsuojelukaappi”, kehottaa Piirainen. Biologiset torjuntamenetelmät ovat tulossa kukkatuotantoonkin.

Lehti kertoo, kuinka leppävirtalainen viljelijä Pekka Torvinen on tuonut uusia tuotteita markkinoille. Mustiolainen Peter Juslenius havainnollistaa, miten sateet ovat haitanneet porkkanan sadonkorjuuta. Lehdessä ovat raportit myös Turun saariston ja Pohjanmaan vihannestuotannosta.

EU on vitkutellut Suomen investointiasetuksen hyväksyntää. Viljelijät joutuvat lykkäämään investointejaan tai rahoittamaan ne ensin täysin itse. KKK-vihannes laajentaa luomutomaatin viljelyä lähes kaksinkertaiseksi.

Puutarha-Sanomat nro 7:n sisältö on seuraava:

Kotimaista omenaa lisää
Myöhäiset syys- ja talvilajikkeet runsastuvat
Hevi on kulmakivi – K-supermarket Veljmies
Missä on Suomen paras Hevi-tiimi?
Suonenjoki marjakehityksen kärjessä
Marjapure! on haluttu ostos
Billnäsin taimistolta eivät ideat lopu
On aika siivota kasvinsuojelukaappi
Integroitua torjuntaa kukkatuotantoon
Sateet vaikeuttaneet sadonkorjuuta
Viljelijä etsii uusia tuotteita
Saaristossa selviää sisulla ja laadulla
Klåvus vahva perunan toimittaja
Pohjanmaalla tomaatti hallitaan – mutta kannattavuutta kaivataan
EU:n komissio hieroo Suomen investointitukia
KKK-vihannes laajentaa luomutomaatin tuotantoa

Lehden voi tilata oikeassa palkissa olevasta linkistä.