Kasvikset kiekkokaukaloon

Jääkiekkojoukkue Tappara ja Kotimaiset Kasvikset ry tekevät yhteistyötä tulevalla kaudella. Yhteistyöllä halutaan saada kiekko kulkemaan entistä nopeammin ja tehdä Kotimaiset Kasvikset ry:n Kone kuntoon -kampanjaa tutuksi jääkiekkoyleisölle. Kampanjan tavoitteena on lisätä suomalaisten miesten kasvisten käyttöä.

Monipuolinen ruokavalio osa huippu-urheilua

Tapparan päävalmentaja MIKA SAARINEN kokee uudentyyppisen yhteistyön erittäin tervetulleena. Monipuolinen ruokavalio on tärkeä osa huippu-urheilussa onnistumista. Kotimaiset Kasvikset ry antaa kiekkokauden aikana pelaajille hyödyllistä tietoa kasvisten käytöstä. Saarinen uskoo, että Tapparan pelaajien ostoskoreissa on jatkossa myös aina pussillinen kotimaisia kasviksia.

Yhteistyö näkyy muun muassa Tapparan pelaajien kypärissä sekä kotikenttäotteluiden tapahtumissa 16. lokakuuta ja 11. joulukuuta Hakametsän hallissa. Kone kuntoon -kampanjan kotisivu www.konekuntoon.fi avataan 16. syyskuuta. Sivulla voi testata oman koneensa kunnon ja etsiä ruokaohjeita sekä muuta mielenkiintoista tietoa ravitsemuksesta.

Nyrkkisääntö joka aterialla

Yhdysvaltalaisten suositusten mukaan miesten tulisi syödä kasviksia jopa enemmän kuin naisten, sillä miesten vitamiinien, kivennäisaineiden ja antioksidanttien tarve on suurempi.

Jokaisen aterian yhteydessä kannattaa nauttia oman nyrkin kokoinen annos kasviksia. Ne ovat varteenotettavia vaihtoehtoja myös välipaloina. Monipuoliseen ruokavalioon kuuluvat lisäksi täysvilja- ja maitotuotteet sekä liha