Laatuvaltikka siirtynyt toreilta kauppaan

Uusin Puutarha-Sanomat + HeVi -lehti kertoo, että vihannesten laatu on etenkin suurissa kaupoissa parempi kuin toreilla. – Kun vanhat torikauppiaat lopettavat, uusia suomalaisia kauppiaita ei tule tilalle, toteaa 26 vuotta Helsingin Kauppatorilla myynyt Ile Havukainen. Helsingin tukkutorilla vuodesta 1958 kauppaa tehnyt Olof Lönn arvioi, että kymmenessä vuodessa torikauppa siirtyy ulkomaalaista alkuperää olevien yrittäjien hoitoon.

Puutarha-Sanomat numero 4:ssä kerrotaan Helsingin tukkutorin luonteen muuttumisesta. Nyt toiminta on siirtynyt torin keskeltä ympäröiviin tukkuliikkeisiin. Ne ovat erikoistuneet palvelemaan sekä vaativia ravintola- että vähittäiskauppa-asiakkaita.

Puutarha-Sanomat kertoo porvoolaisen Olavi Karin patentoimasta rivivälin hoitomenetelmästä ja -laitteesta. – Nyt haen laitteen valmistajaa ja markkinoijaa, toteaa Olavi Kari.

Uusi lehti luotaa, miten varhaisvihannesten viljely ja markkinointi ovat muuttuneet viime vuosina. Hortonomi Juhani Piiraisen kirjoittamassa artikkelissa todetaan myös, että EU-tukipäätösten muutokset ovat muovanneet muovihuoneviljelyn kasvivalikoimaa.

Mikä luomua riivaa, kysyy Puutarha-Sanomat laajassa artikkelissaan. Luomuun on kiinnostusta, mutta markkinointi polkee paikallaan. – Nyt tarvitaan yleismainonnan sijaan tuotemainontaa. Yleisö tietää, mikä luomu on, tiivistää luomuviljelijä Esa Kivioja KKK-Vihanneksesta.

Puutarha-Sanomat -lehden n:rossa 4/2004 ovat mm. seuraavat artikkelit:

Laatuvaltikka toreilta kauppaan
Tukkutori herää ennen kukonlaulua
Tukkutori luo yritystoiminnan edellytykset
Räpi tuottanut 50 vuotta tärmätietoa viljelijöille
Rivivälin hoitomenetelmä patentoitu
Matkareportaasit:
…Puutarhatuotanto supistuu Unkarissa
…Puola on omenamaa
Tuet, tuonti ja tukut muovaat varhaisviljelyä
Konstikas kevät kesäkukille
Mikä luomua riivaa?
Lidl halventaa vihanneksia ja hedelmiä

Voit tilata Puutarha-Sanomat lehden oikealla ylhäällä olevasta linkistä.