Sahalaitaista siimaa leikkuriin

Markkinoille on tullut kaikkiin kulmavaihteellisiin polttomoottorisiimaleikkureihin ja -raivaussahoihin sopiva sahalaitainen leikkurisiima, kertoo Jari Tamminen Tammituotteet Oy:stä. -Uusi Oregon FlexibladeTM -hammassiima parantaa selvästi koneiden leikkuutehoa, työskentelynopeutta ja käytettävyyttä sekä pidentää käyttöikää.

Tammisen mukaan alkukesän hento ruoho leikkautuu nopeasti ja murskaantumatta, joten leikkuujälki ei kellastu. – Syyskesän sitkeä ruoho sekä mm. saunakukka, horsma ja pujo – jopa ohuet puuntaimet – katkeavat ongelmitta.

– Ammattikäytössä hammassiima korvaa raivaussahan metalliterän esim. ojanpientareilla. Korsittunut heinä, pujo, vadelma, koiranputki, timotei ja jopa parin sentin vahvuiset puuntaimet katkeavat helposti, lupaa Tamminen.

– Hammassiima ei anna metalliterille tyypillistä takapotkua. Kiviin, aitoihin tai portteihin osuneesta muovisiimasta ei irtoa vahingoittavia metalliosia. Patentoitu, lujasta komposiittimuovista valmistettu hammassiima kestää huomattavasti pidempään ja kovempaa käyttöä kuin perinteiset leikkurisiimat.

– Hammassiima antaa täyden leikkuutehon selvästi alhaisemmilla kierroksilla kuin perinteiset siimat ja terät. Polttoaineenkulutus alenee jopa 20 %. Moottorin ja siiman äänitaso laskee ja pakokaasut vähenevät.

– Hammassiimaa käytetään Oregonin kehittämässä Jet FitTM -siimapäässä. Kaksisiimainen pää sopii alle 40 cm3:n moottorilla varustettuihin siimaleikkureihin ja nelisiimainen sitä suurempiin leikkureihin ja raivaussahoihin. Uusi siimapää on helppo kiinnittää vanhan pään tai terän tilalle niiden omalla lukitusmutterilla.

Siimapäitä, valmiita 2,5–4 mm:n vahvuisia siimoja sekä siimaa metritavarana myyvät puutarha- ja pienkonealan erikoisliikkeet sekä rautakaupat. Kaksisiimainen pää maksaa noin 35 ja nelisiimainen noin 46 euroa.