Hallintoneuvos Lauri Tarasti Viherympäristöliiton puheenjohtajaksi

Viherympäristöliitto ry sai uuden puheenjohtajan liittokokouksessaan Tuusulassa 24.3.2004. Liiton pitkäaikainen puheenjohtaja puutarhaneuvos Rauno Hänninen luovutti puheenjohtajuuden hallintoneuvos Lauri Tarastille. Liittokokous valitsi Tarastin uudeksi puheenjohtajaksi yksimielisesti.

Tarastin yhteydet viheralaan ovat lujat. Hän toimi ympäristöministeriön kansliapäällikkönä 1983-1994. Kansliapäällikön ominaisuudessa Tarasti osallistui aktiivisesti muun muassa Vihervuosien 1985 ja 1995 järjestelyihin. Tämän ohella hän on ollut aktiivinen vihertietokeskusten puolestapuhuja.

Ympäristöministeriön kansliapäällikön paikalta Tarasti siirtyi Korkeimpaan hallinto-oikeuteen hallintoneuvokseksi, jossa tehtävässä hän on nytkin.

Vuosina 1971-1974 Lauri Tarasti toimi opetusministeriön nuorempana hallitussihteerinä ja 1974-1982 oikeusministeriön lainsäädäntöneuvoksena. Tämän jälkeen myös urheiluvaikuttajana tunnettu Tarasti hoiti Helsingissä pidetyn yleisurheilun MM-kisojen pääsihteerin tehtävät.

Lauri Tarasti on koulutukseltaan oikeustieteen lisensiaatti. Virkatyötehtäviensä ohella hän on mukana niin urheilu- kuin kulttuurielämän monissa luottamustehtävissä. Hän on toiminut muun muassa Työtehoseuran hallituksen puheenjohtajana vuodesta 1999 lähtien.

Viherympäristöliitto ry on valtakunnallinen viheralan keskusjärjestö, joka on perustettu vuonna 1991. Liitto on viheralan eri ammattikuntien omien yhdistysten liitto. Liittoon kuuluvat maisema- ja viheraluesuunnittelun ammattilaiset, kuntien ja seurakuntien viherosaajat, puutarhakauppiaat, taimistoviljelijät, viheraluerakentajat sekä kuntien metsäalan ammattilaiset.