Maataloustieteen päivillä runsaasti puutarha-aiheita

Maataloustieteen Päivät 2004 järjestetään 12.-13.1. 2004 Helsingin Viikissä. Maataloustieteen Päivien ohjelmassa on lähes 90 esitelmää ja laaja posterinäyttely . Maan parhaat asiantuntijat esittävät uusimpia tutkimustuloksiaan. Maataloustieteen Päivät järjestetään joka toinen vuosi.

Esitelmä- ja posterikirjoitukset on nähtävissä sähköisessä julkaisussa osoitteessa http://www.agronet.fi/maataloustieteellinenseura/ Osallistujat saavat esitelmä- ja posteritiivistelmät paperimuodossa.

Prof. Olavi Junttila johtaa maanantaina 12.1 seminaaria, jossa selvitetään., kuinka kastelulla ja hormoneilla saadaan tehokkaampaa tuotantoa. Kalle Hoppula puhuu maan kosteuden merkityksestä herukan ja mansikan viljelyssä. Marja Kallela kertoo luomukukkakaalin lannoituskokeista. Timo Hytönen kertoo, kuinka kasvihormoneista on hyötyä mansikan kukinnassa.

Tiistaina 13.1 aamupäivällä. keskitytään puutarhakasvilajikkeisiin. Tarja Hietaranta puhuu mansikkalajikkeista, Ville Matala herukkalajikkeista, Saila Karhu tyrnilajikkeista ja Arto Ylämäki pensasmustikkalajikkeista. Iltapäivällä Sirkka Juhanoja kertoo maanpeitekasveista viherrakentamisessa. Marjatta Uosukainen puolestaan selostaa alppiruusulajikkeita ja niiden jalostusta. Hilma Kinnanen kertoo uusista omenalajikkeista. Terhi Suojalan aiheena on avomaakurkkulajikkeet ja Juha Näkkilä puhuu kasvihuonetomaatista ja kurkkulajikkeista. Marja Kallela päättää päivän kertomalla sokerimaissilajikkeista.

Maataloustieteen Päivillä on viisi rinnakkaisseminaaria. Niissä on aiheina myös puutarhataloudellisia asioita. Peruna ja siemenperuna ovat myös seminaarissa esillä.

Suomen maataloustieteellinen seura ry. toimii yhdyssiteenä maatalouden ja siihen läheisestiliittyvien alojen tutkijoiden ja tutkimustuloksia hyödyntävientahojen välillä. Seuraan kuuluu yli 500 jäsentä.