Verderalle yksinoikeus Greenstim-kasvunedistäjän jäkeluun

Kemira-konserniin kuuluva Verdera Oy ja Danisco Animal Nutrition ovatallekirjoittaneet maailmanlaajuisen lisenssi- ja jakelusopimuksen. Se antaaVerderalle yksinoikeuden myydä ja markkinoida Greenstim-tuotenimellätunnettua betaiinisovellusta kasvintuotantoon.

Greenstim on lehvästölle ruiskutettava kasvunedistäjä, jonka tärkeimmätkäyttökohteet ovat tomaatti, paprika ja vesimeloni. Tuote saattaa soveltuamyös oliivipuille ja esimerkiksi golfkenttien nurmille.

Kemira Growhow on markkinoinnut Greenstim-valmistetta mnyös perunalle tärkkelyspitoisuuden kohottajana. Se on perunan stressinpoistaja, varmistaa sadon määrän ja nostaa tärkkelyspitoisuutta.

Greenstimiä ruiskutetaanperunakasvustoon mukulanmuodostuksen alkuvaiheessa kasvuston ollessa lajikkeesta riippuen 15 – 25 cm korkeaa.

Tomaattikasvustoille käyttömäärä on 2 kg/ha sekoitettuna 200-400 litraan vettä. Super-kiinnitteen käyttö ruiskutusliuoksessa parantaa tehoa.

Greenstim on aminohappoa (glysiinebetaiinia) sisältävä valmiste, joka tehostaa yhteyttämistä ja vähentää valohengitystä. Greenstim auttaa kasvustoa kestämään kuivuuden, kylmyyden, liian lämmön ja kasvualustan korkean suolapitoisuuden aiheuttamaa stressiä.