Uusi PUUTARHA-Sanomat lehden ammattilaisnumero ilmestynyt

PUUTARHA-Sanomat -lehden numero 7 on ilmestynyt. Kansijuttuna on kotimaisen omenan mahdollisuudet. Helsingin uusimassa ostoskeskuksessa, Megahertsissä, avattu Sesto houkuttelee asiakkaat sisään laadukkaalla kotimaiselle omenalla. Lehdessä kerrotaan myös uusista kotimaisista omenalajikkeista, jotka mullistavat laadukkuudellaan kotimaisen omenan imagon.

– Lehden tulevaisuuteen luottava asenne näkyy myös muista jutuista, kertoo päätoimittaja JOUKO TIKKANEN. – Lehdessä on kuvaus mm. paimiolaisesta viljelijästä, joka on ”pellepelottomana” rakentanut itse avomaankurkun poimintaa tehostavan koneen. Kone on 13 metriä leveä, se kantaa 12 kuutiota kurkkua, mutta sen pintapaine on vain murto-osan jalkamiehen aiheuttamasta paineesta Kaiken kukkuraksi kone kulkee satelliittiohjauksella, jolloin kuljettajaa ei tarvita.

PUUTARHA-Sanomat lehti on tehnyt ajankohtaisen haastattelun maa- ja metsätalousministeri JUHA KORKEAOJASTA. – Hiekka tiimalasissa alkaa ehtyä, kuvaa ministeri 141-neuvottelujen tilannetta.

Lehti selvittää tuottajaorganisaation mahdollisuuksia. – Niistä voisi olla merkittävä apu esimerkiksi kasvihuoneviljelyn kannattavuusongelmiin. EU kanavoi rahaa miljardimäärin Etelä- ja Keski-Euroopan osuuskunnille, mutta suomalaiset viljelijät ovat jääneet siitä toistaiseksi paitsi. Nyt tilanne on muuttumassa.

Lehdessä on myös Suomeen rantautuneen Plantagen-ketjun päällikön haastattelu. – Tavoitteemme on avata 12-15 suurta ostoparatiisia, kertoo Minka Mannerla.

Mansikkaa voidaan viljellä myös ilman mustaa muovia, todistaa Keijo Saavalainen uudessa lehdessä.

Uuden PUUTARHA-Sanomat + HeVi -lehden sisältö:
– Kotimainen omena sisään houkuttelijana
– Kotimainen omena uusiutuu
– Poimintakone ilman ohjaajaa
– Ulkomainen työvoima osana perhettä
– Porkkana on mallivihannes
– JuuresVakka pakkaa Vakka-Suomen porkkanat
– Repiikö 141 artikla Suomen kasvihuoneviljelyn kahtia?
– Ansari kukittaa puolet Suomea jouluksi
– Tuottajaorganisaatioista apu puutarhayritysten kannattavuuteen
– Lahe Roos johtava ruusumerkki Virossa
– Kyrössä tehokasta salaattituotantoa
– Plantagen laajenee koko Suomeen
– Mansikkaa ilman mustaa muovia
– Triakontanolia ammattitarhureille
– Kasvun ja kehityksen kemiallinen säätely