Marketanpuiston sipulikukat eivät ehtineet näyttelyyn

Luonto on tänä keväänä heräillyt talviunestaan hiukan tavallista hitaammin. Espoon Marketanpuistossakin on jouduttu odottelemaan sipulikukkien aukeamista muutamia viikkoja normaalia pitempään. Nyt odotus palkitaan. Puistoon viime syksynä ja jo aiempina vuosina istutetut kymmenet tuhannet kukkasipulit ovat juuri saavuttamassa parhaimman loistonsa.

Marketanpuistossa oli kevätnäyttely toukokuun puolivälissä, mutta Marketanpuisto on näyttelypuisto, jossa on myös ympäri vuoden esillä yli 110 yrityksen ja yhteisön tuotteita ja palveluja. Seitsemän hehtaarin puistoalueelle on rakennettu monipuolisia tuote-esittelyalueita, joilta saa vinkkejä ja ideoita niin oman pihan kuin julkisten viheralueiden suunnitteluun, rakentamiseen, hoitoon ja ylläpitoon.

Marketanpuistossa esillä olevista tuoteryhmistä suurimpia ovat kasvillisuus, betoni- ja luonnonkivet, valaisimet, kalusteet ja puuvalmistuotteet. Tällä hetkellä puistossa on käynnissä myös perhoslajiselvitys. Monipuolinen kasvillisuus tarjoaa hyvät elinolosuhteet myös monipuoliselle perhos- ja hyönteislajistolle.

Puutarhaneuvontaa juhannukseen saakka

Marketanpuistossa on juhannukseen asti lauantaisin ja sunnuntaisin paikalla puutarhaneuvoja, jolta saa maksutta apua kiperiinkin puutarhanhoitoa koskeviin kysymyksiin. Lisäksi puiston infopisteessä on arkisin työaikana jaossa puistossa esillä olevien yritysten tuotteista kertovaa materiaalia.

Marketanpuistosta on viime vuosien aikana tullut suosittu retkeilykohde, paikka jonne tullaan perheen kanssa viettämään aikaa. Puisto uudistuu ja muuttuu myös joka vuosi. Tällä hetkellä rakenteilla on alue, jonne tulee kivi- ja puurakenteita sekä lisää kasvi-istutuksia. Työ saataneen loppuun vuoden sisällä. Tavoitteena on tulevaisuudessa rakentaa myös teemoitettuja esimerkkipihoja.

Marketanpuisto sijaitsee Kehä III varrella Porin- ja Turuntien välillä, ajo Röylän liittymästä. Helsingistä puistoon pääsee bussilla 315