Varpiot ja Ylitalo laatutuottajiksi

Kasvihuoneviljelyn Vuoden laatutuottajat ovat kasvihuonekurkun viljelyynerikoistunut Varpion Puutarha Oy ja Ylitalo Oy, joka tuottaa kukkiviaruukkukasveja. Kotimaiset Kasvikset ry:n keskiviikkona myöntämä tunnustusannetaan tuotteiden hyvän laadun ja yrityksen ansiokkaan toiminnan

Veljekset HANNU ja TIMO VARPION omistamalla yrityksellä on kasvihuoneitasekä Orimattilassa että Lohjan Virkkalassa. Varpion Puutarhassa viljelläänkurkkua ympäri vuoden vajaan kahden hehtaarin pinta-alalla. Hannu Varpionmukaan huolellisella tuotannon seurannalla helpotetaan omaa työtä,parannetaan tuotteiden laatua ja toiminnan kannattavuutta sekä vähennetäänympäristökuormitusta.

ARVO YLITALON omistama Oripäässä toimiva Ylitalo Oy tuottaa vuosittain noin3,2 miljoonaa kukkivaa ruukkukasvia. Tärkeimpiä tuotteita ovat muun muassapaavalinkukka, tulilatva ja joulutähti. Koneellistamalla keskeisiätyövaiheita tuotannosta on saatu tasalaatuista ja tehokasta. Yrityksenravinnepäästöt ympäristöön on minimoitu keräämällä ja kierrättämälläkasteluvesiä.

Vuoden laatutuottajien nimeäminen aloitettiin vuonna 1994 ja sentavoitteena on antaa tunnustusta yrityksille, jotka paitsi tuottavathyvälaatuisia tuotteita, myös toimivat laadukkaasti ja pitkäjänteisesti.Valinta perustuu yhdistyksen laadunvalvonnan tuloksiin ja eri sidosryhmiltäsaatuihin suosituksiin.

Kotimaiset Kasvikset ry nimeää vuosittain vuoden laatutuottajankasvihuonekukka-, kasvihuonevihannes-, avomaanvihannes-, hedelmä- jamarjatuotannon, taimitarhatuotannon sekä perunatuotannon alalta.