Kasvinsuojelun tietopaketti ilmestynyt

ProAgria Maaseutukeskusten Liitto on julkaissut Peltokasvilajikkeet 2003-oppaan, joka on tarkoitettu viljelijöille, alan neuvojille jatorjunta-aineiden myyjille. Oppaassa esitellään viljelykasveittain eririkkakasvien, kasvitautien ja tuholaisten torjuntaan tänä vuonnamarkkinoilla olevat torjunta-aineet, niiden käyttöohjeet jahehtaarikustannukset. Uutuutena mukana on irrotettava taulukko viljanruiskutusten tankkiseoksista.

Viljojen ja nurmikasvien lisäksi oppaassa on selvitetty myös herneen,kuminan, pellavien, perunan, sokerijuurikkaan ja rypsin sekä avomaanpuutarhakasveista kerä-, kukka- ja rehukaalin, lantun, porkkanan japunajuurikkaan kasvinsuojelua. Oppaassa annettaan ohjeita kasvintuhoojienviljelyteknisistä torjuntamahdollisuuksista, rikkakasvien oikeistatorjunta-ajoista sekä kasvitautien ja tuhohyönteisten torjunnankynnysarvoista.

Opasta on saatavissa kirjakaupoista ja ProAgria Maaseutukeskuksista. Oppaanhinta on 15 euroa sisältäen arvonlisäveron. Hintaan lisätään lähetys- japostimaksu. Lisätietoja ja tilaukset myös internetistä osoitteesta:www.proagria.fi/julkaisut