Kostianin Kutsu vuoden tilaviiniksi

Vuoden tilaviiniksi on valittu Rönnvikin viinitilan Kostian Kutsumustaherukkaviini. Tuomaristo kuvaili voittoisaa tilaviiniä täyteläiseksija tasapainoiseksi tuotteeksi, jonka maku on pyöreä, tasapainoinen jarunsaan hedelmäinen. Arvosteluraadin puheenjohtajana toiminutkellarimestari ISTVÁN ZSEMBERY arvioi kilpailuviinien tason melko hyväksi,vaikka huiput edelleen puuttuivat.

Samaa mieltä oli raadin sihteerinä toiminut Lepaan Viinitilantuotantovastaava MIKKO HASU. -Tuntuu, että viinitilanne on tasoittunut.Viinitilojen joukosta ei nouse esiin selkeitä huipputiloja, mutta joukossaei ole pohjanoteerauksiakaan.

Kaikille kotimaisille viinitiloille avoimessa Lepaan viinikilpailussaarvioitiin yhteensä 41 tuotetta kuudessa eri sarjassa, joihin kuuluvatruoka- ja jälkiruokaviinit eri makeusasteineen sekä liköörit. Tuotteistaarvioitiin aistinvaraisesti ulkonäkö, tuoksu, maku ja kokonaisvaikutelma.Kultamitalin lisäksi kilpailussa myönnettiin pronssinen mitali 13:lle jahopeinen mitali kahdelle tuotteelle.

Voittajaviini ollut tuotannossa jo pitkään

Rönnvikin viinitilan emännän EILA RÖNNIN mukaan viinintuotannossa pitääolla määrätietoinen ja pitkäjänteinen. -Kostian Kutsu on ollut tuotannossasiitä lähtien, kun aloitimme viinintuotannon vuonna 1995. Silloin tuoteoli kuiva ruokaviini. Vuosien varrella siitä on tehty erilaisiamakeutusversioita. Tänä vuonna Kostian Kutsu oli vielä makeampi kuin viimevuonna, jolloin sama tuote niinikään voitti kilpailun. Makeajälkiruokaviini sopii hyvin suomalaisiin makutottumuksiin, hän myönsi.

Pälkäneen Laitikkalassa sijaitseva ja 90 000 marjapensasta viljeleväRönnvikin viinitila tuottaa tänä vuonna myyntiin 35 000 litraa tilaviiniäja erilaisia liköörejä yhteensä noin 30 eri tuotenimellä.

Komean pokaalin vastaanottanut JOUNI RÖNNI kertoi, että suomalaisilla viinitiloilla on vielä parannettavaa.
– Toivottavasti ensi vuonna kilpailuun osallistutaan laajalla joukolla, totesi Rönni.